Logo lissernieuws.nl
<p>De bollenvelden oefenen een grote aantrekkingskracht uit op mensen uit en van buiten de regio.&nbsp;</p>

De bollenvelden oefenen een grote aantrekkingskracht uit op mensen uit en van buiten de regio. 

(Foto: pixabay)

Wegafsluitingen in geval van drukte bij bollenvelden

Nu de bollenvelden steeds meer kleur laten zien, krijgen ze hun vertrouwde aantrekkingskracht weer terug. Om te voorkomen dat het met name in de weekenden en tijdens feestdagen te druk wordt rond de bollenvelden, gaat de gemeente - net als vorig jaar - toegangswegen afsluiten als dit noodzakelijk is. Deze tijdelijke afsluiting en de heropening ervan vinden plaats na beoordeling van de gemeente en/of politie.

In de Bollenstreek werden in 2020 op eerste en tweede paasdag (toen op 12 en 13 april) de wegen tussen de bollenvelden in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen afgesloten. Paaszaterdag kwamen er destijds zoveel mensen genieten van de bloemen, dat anderhalve meter afstand houden niet meer mogelijk was.
Om die situatie dit jaar voor te zijn, heeft de gemeente tot het volgende besloten: “Als het aantal bezoekers te hoog is, worden sommige weggedeelten tijdelijk afgesloten in de periode tussen 20 maart en 9 mei 2021.”

Het gaat om de volgende wegen in Lisse: Achterweg (ter hoogte van de fietstunnel), Akervoorderlaan, Catharijnelaan, Leidsevaart, Loosterweg Noord, Prof. van Slogterenweg, Spekkelaan, Zwartelaan en Van Lyndenweg.
Dit wordt aangegeven met afzethekken of andere zichtbare wegafzetting. Voor bewoners of personen die noodzakelijke werkzaamheden moeten verrichten op of rondom voornoemde wegen geldt de tijdelijke afsluiting niet.

Of het dit jaar opnieuw druk wordt met Pasen (komend weekend) is mede afhankelijk van het weer. Vorig jaar was het in het paasweekend aangenaam zonnig weer. De verwachtingen voor dit jaar zijn iets minder en ligt de temperatuur wat lager, rond de 11 graden. Zodra de lente echt losbarst met hogere temperaturen en veel zon ligt het voor de hand dat mensen in de Bollenstreek richting de bollenvelden gaan. Zoveel is er immers in de coronalockdown nog niet mogelijk, maar recreëren in de buitenlucht is toegestaan mits mensen zich aan de maatregelen houden. Gebeurt dit niet en wordt het te druk, dan grijpt de gemeente in door wegen tijdelijk af te sluiten. Ditzelfde doen ook de gemeenten Hillegom en Teylingen.

Meer berichten