Logo lissernieuws.nl
Wethouder Kees van der Zwet en bewoner de heer van Dijk planten een boom in de Voerman.
Wethouder Kees van der Zwet en bewoner de heer van Dijk planten een boom in de Voerman. (Foto: pr)

Nieuwe bomen voor de Voerman

Wethouder Kees van der Zwet heeft vrijdag 2 april samen met de heer Van Dijk, een bewoner van de Voerman, een boom geplant. Het planten van deze boom maakt deel uit van het project ‘Vervangen bomen Voerman’. 

In het deel van de Voerman tussen huisnummers 1 en 64, stonden watercipressen (Metasequioa glyptostroboides). Deze bomen hebben ondiepe wortels en daarmee veroorzaakten zij schade aan het riool en kwamen de stoeptegels omhoog. Daarom vervangt de gemeente de bomen. Hiervoor heeft de gemeente een vervangingsplan voorgelegd aan de direct aanwonenden. Met hun reacties is het plan afgemaakt en in uitvoering gebracht. De afgelopen weken is er hard gewerkt om het werk nog in het plantseizoen af te ronden.
Deze week zijn door de medewerkers van de buitendienst van de gemeente de bomen aangeplant in verhoogde bakken. Hiermee staan de bomen gelijk op de goede hoogte voor een in de toekomst geplande ophoging van de wijk. De verhoogde bakken worden in een later stadium verder aangeplant. Hiermee is de Voerman niet alleen voorzien van nieuwe bomen, maar krijgt de straat ook een groenere uitstraling.

Meer berichten