Door corona hebben veel activiteiten rond het MS Fonds stilgelegen, maar MS zelf staat niet stil.
Door corona hebben veel activiteiten rond het MS Fonds stilgelegen, maar MS zelf staat niet stil. Foto: pr

MS Fonds zoekt collectanten

Algemeen Goede doelen

Teylingen • De landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds is van 28 juni tot en met 3 juli. De organisatie is hard op zoek naar collectanten in Lisse. 

Collectanten kunnen ervoor kiezen om huis-aan-huis of thuis vanaf de bank te collecteren. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Jaarlijks komen er 1000 mensen bij. Omdat er nog geen oplossing voor MS is, is onderzoek hard nodig. Collecteren kost maar twee uurtjes tijd per jaar.
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.
Meer informatie en aanmelden: kijk op www.nationaalmsfonds.nl/collecteren..

Uit de krant