Logo lissernieuws.nl
<p>Op vrijdag genoten deze bezoekers van de bloemenpracht, de rust en de ruimte. | Foto: pr</p>

Op vrijdag genoten deze bezoekers van de bloemenpracht, de rust en de ruimte. | Foto: pr

(Foto: pr)
Keukenhof

Eindelijk gasten in Keukenhof door pilot Testen voor Toegang

Bloemententoonstelling Keukenhof vreesde voor eenzelfde fiasco als 2020, toen het park vanwege de coronapandemie niet open mocht. Dit jaar was men erop voorbereid en waren er allerlei maatregelen getroffen om bezoekers op verantwoorde wijze te kunnen ontvangen. De opening in maart ging echter niet door, maar nu is Keukenhof onderdeel van de proef Testen voor Toegang. Op vrijdag 9 april konden de eerste bezoekers naar binnen.

Door Ruth Eppink

Ook op zaterdag en zondag liepen er eindelijk weer mensen door het park, die genoten van de voorjaarsbloeiers, de ruimte en de rust. “Eindelijk kun je hier een selfie maken die niet verpest wordt door andere bezoekers”, was een van de reacties. Want ja, als je normaal gesproken zo’n 85.000 mensen op een dag ontvangt en er lopen nu in totaal 5000 mensen verspreid over tijdslots gedurende de dag, is de kans groot dat je maar weinig anderen tegen het lijf loopt.

Veel bezoekers hebben zeer uitgekeken naar het moment dat ze Keukenhof in konden. Hiervoor moesten zij op tijd zijn met het boeken van een ticket voor een van de drie dagen, en bij de poort de negatieve uitslag van een coronatest kunnen laten zien. Testen voor toegang, dus. Dat kon onder meer op het parkeerterrein van Keukenhof, waar met sneltesten werd gewerkt.

Directeur Bart Siemerink van Keukenhof was erg blij dat dit weekend zo’n 12.500 mensen konden rondlopen in het volop in bloei staande park. “We doen mee aan de test omdat het op dit moment de enige manier is om open te mogen. Maar het is niet de manier waarop we graag onze gasten ontvangen. Wij vinden dat iedereen in Keukenhof op een verantwoorde en veilige manier kan wandelen. Zonder test, net zoals in ieder ander park in ons land. We hopen dat we zo snel mogelijk op een normale manier kunnen openen zodat nog meer mensen van ons bloemenpark kunnen genieten.”

Ook 16, 17 en 18 april is Keukenhof nog open voor geluksvogels die een ticket hebben bemachtigd en negatief getest zijn. Of het park op een normale manier gasten kan ontvangen is onzeker. Er lijkt geen versoepeling van de coronamaatregelen te komen tot 28 april.

Meer berichten