Logo lissernieuws.nl
In de rouwgroep kun je steun bij elkaar vinden in tijden van corona.
In de rouwgroep kun je steun bij elkaar vinden in tijden van corona. (Foto: Pexels.com)

Rouw ten tijde van corona

Een troostende knuffel, een arm om je heen en verdriet delen... dat is wat mensen nodig hebben wanneer zij een dierbare hebben verloren. Maar sinds de uitbraak van het coronavirus is gezamenlijk rouwen nauwelijks mogelijk. WelzijnsKompas heeft daarom besloten een rouwgroep te starten waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen, en erkennen en herkennen wat ze meemaken.

WelzijnsKompas heeft nabestaanden uit Lisse en Hillegom een uitnodiging gestuurd om hen op de hoogte te brengen van dit aanbod. Door zich op te geven konden zij meedoen met de rouwgroep. In oktober 2020 is de eerste rouwgroep gestart onder begeleiding van José Kortekaas samen met vrijwilliger Vera Hols van WelzijnsKompas.
José zegt: “Ik ervaar het als een mooie groep mensen waar mee wij mogen werken. Er is veel openheid en bereidheid tot delen. Het stroomt, ieder brengt met zijn eigenheid in. De herkenning en erkenning die de deelnemers elkaar geven en ontvangen werkt steunend. Ik voel dankbaarheid en verbinding. Iedere bijeenkomst worden ervaring uitgewisseld over de periode waarin wij nu leven. Vanmorgen kwam ook weer heel duidelijk in de gesprekken naar boven hoe pijnlijk het in tijden van rouw is om afstand te bewaren.”
In samenwerking met de gemeentes worden alle nabestaanden in Lisse en Hillegom op een vrijblijvende manier benaderd. Bij behoefte aan een gesprek met een van onze welzijnsadviseurs, kan er contact worden opgenomen. Inoek Post voor Lisse: i.post@welzijnkompas.nl of Bertine Westerhoven voor Hillegom: b.westerhoven@welzijnskompas.nl of met Carmen van Wort, c.vanwort@welzijnskompas.nl, of bel 0252-757100.

Meer berichten