Logo lissernieuws.nl
<p>Het Oranjecomit&eacute; Lisserbroek wil er een onvergetelijke Koningsdag van maken!</p>

Het Oranjecomité Lisserbroek wil er een onvergetelijke Koningsdag van maken!

(Foto: Pixabay)

Koningsdag in Lisserbroek: van versierwedstrijd tot speluitleen

Alle leden van het Oranjecomité Lisserbroek keken dinsdag 13 april vol spanning naar de persconferentie, maar helaas, geen versoepelingen. Nu zouden de Lisserbroekers geen echte Lisserbroekers zijn als ze zich daardoor uit het veld lieten slaan. Dus zaten wij woensdagavond 14 april al anderhalve meter uit elkaar om spijkers met koppen te slaan. Koningsdag 2021 moet er eentje worden om nooit te vergeten!

Uitgangspunt dit jaar is dat we geheel coronaproof kunnen genieten van ons gezellige Lisserbroek. Dat genieten begint al met de aanblik van ons dorp, daarom organiseren we een versierwedstrijd. Hang niet alleen je vlag uit, maar versier je tuin, balkon of kamerraam zo uitbundig mogelijk. Maak een foto en deel die voor 11 uur met de Facebookpagina van Koningsdag Lisserbroek. Een jury van het Oranjecomité maakt ’s morgens een (virtueel) rondje dorp en kiest de mooiste versiering uit. Dus haal alles wat oranje is tevoorschijn en laat je fantasie de vrije loop; wie weet sleep jij dan één van die leuke prijzen in de wacht.

Rommelmarkt
Zoals ieder jaar hoort een rommelmarkt er natuurlijk bij en die hou je gewoon lekker in je eigen voortuin of op de stoep voor je flat. Tussen 11 en 14 uur is de Koningsdagmarkt coronaproof geopend. Laat je vrienden, familie en buren alvast weten dat je meedoet met de poster die je kunt downloaden op de Facebookpagina van Koningsdag Lisserbroek. Hang ‘m ruim van tevoren op en nog beter, laat het ons ook even weten dat je meedoet, via Facebook of mail naar de Meerkoet (meerkoet@maatvast.nl). Zo kunnen wij alle deelnemende adressen publiceren en wordt het nog gezelliger bij jou in de straat.

Speurtocht
Voor de kinderen is er een speurtocht door het dorp waarbij het zoeken is naar de jarige job van de dag, jawel onze Koning! Zie je de koning ergens achter een raam, noteer dan de letter in het juiste vakje op je deelnameformulier. Als je alle letters verzameld hebt, vormen deze een zin. Lever je volledig ingevulde deelnameformulier in bij de brievenbus van de Meerkoet en misschien win jij dan een leuke prijs. Kijk ook tussen de huizen goed om je heen, want ergens onderweg hebben wij nog wel een kleine verrassing voor je!

Leen een leuk spel
Zoals je ziet is er genoeg te doen. Mocht je nou nét je zolder opgeruimd hebben, oranje lelijk vinden of slecht zijn in spoorzoeken, maar wél van gezelligheid houden, laat dan even van je horen. Bij de Meerkoet liggen meerdere leuke spellen die we je graag even lenen voor de dag, zodat je toch met de (grote) kinderen uit de buurt het feest mee kunt vieren.
Voor alles geldt natuurlijk: hou rekening met elkaar en hou afstand. Wij hebben er in ieder geval alvast heel veel zin in!

Meer berichten