Logo lissernieuws.nl
Op Koningsdag vlaggen is altijd goed! Bij deze vlag ontbreekt de wimpel, die mag er dan ook bij.
Op Koningsdag vlaggen is altijd goed! Bij deze vlag ontbreekt de wimpel, die mag er dan ook bij. (Foto: Pixabay)

Programma Koningsdag Lisse 2021

Samen Koningsdag vieren is in 2021 wel (weer) een beetje anders. Vanwege corona passen we nog steeds op: anderhalve meter en niet te dicht op elkaar. Ondanks wederom deze tegenslag zijn er een paar activiteiten die wel georganiseerd kunnen worden, zoals het uitdelen van taarten (dit jaar 75 stuks) en het brengen van een plantje bij de ouderen in de verzorgingshuizen.

Het Oranje Comité Lisse heeft het volgende programma bedacht:

* Klokgelui
Vanaf 09.45 uur luiden de klokken van enkele kerken in Lisse, als teken van verbinding.

* Taartenactie – steek de vlag uit
Oproep aan iedereen in Lisse om op deze dag, voor de jarige Koning en voor elkaar, vlag en wimpel uit te steken. Wappert de nationale driekleur met wimpel ook bij u op deze feestdag vanaf 07.00 uur, dan maakt u kans op een van de vijfenzeventig taarten. Het Oranjecomité komt de taarten coronaproof bij u brengen.

* Bloemetje voor onze ouderen
Namens alle inwoners van Lisse bezorgt het Oranje Comité een bloemetje/ plantje bij de ouderen in de verzorgingshuizen.

* Kinderactiviteit Stoepkrijten
Gewoon een vrolijke tekening van een kroon, de vlag, de koning, koningin, of spreek samen met de buurtkinderen af om een hele grote tekening te maken. Laat je ouders er een foto van maken en mail deze naar het Oranje Comité. Misschien win je dan wel een prijsje. Het e-mailadres waar je de foto’s naartoe kunt sturen wordt nog bekendgemaakt.

* Familiefietstocht (coronaproof)
De RTV Bollenstreek heeft in de regio een fietsroute van circa 29 km uitgezet. Het inschrijfgeld is € 1,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis (graag gepast betalen). Inschrijving bij het clubgebouw van de RTV aan de Spekkelaan van 13.00 tot 14.30 uur.

Ondanks alle beperkingen wenst het Oranje Comité Lisse iedereen een prettige en vooral zonnige Koningsdag 2021!

Meer berichten