Logo lissernieuws.nl
<p>Vrijdag werden de oude speeltoestellen weggehaald door vrijwilligers.</p>

Vrijdag werden de oude speeltoestellen weggehaald door vrijwilligers.

(Foto: pr)

Speelplek verbindt jong en oud bij Berkhout

De aanleg van de nieuwe speel- en ontmoetingsplaats in de ruime tuin van woonzorglocatie Berkhout aan de Berkhoutlaan gaat woensdag 21 april van start. Maandag werden al veel materialen geleverd. De plannen dateren van eind 2018, maar de coronapandemie heeft een en ander flink vertraagd.

Buurtbewoners in de omgeving van de Berkhoutlaan, Veldhorststraat en Von Bönninghausenlaan wilden graag een mooie, uitdagende speelplek voor kinderen creëren. In de tuin van het woonzorgcentrum stonden wat verouderde speeltattributen. Zo ontstond het idee om daar iets mee te doen. En dan niet alleen voor kinderen, maar ook voor de ouderen in Berkhout. Kinderen en ouderen met elkaar in contact brengen en samen laten genieten in de buitenlucht vlak bij huis. Zorgorganisatie Marente werd heel enthousiast van dit idee en dus stelden ze hun grond hiervoor beschikbaar. “Een mooie samenwerking was geboren!”, vertelt Ruth den Breejen, een van de initiatiefnemers. Samen met Acacia Robinia, specialist in duurzame hardhouten speeltoestellen, werd het plan verder vormgegeven.

De gemeente vond het eveneens een mooi plan en is in de persoon van Monique van der Weijden nauw betrokken geweest bij het hele proces. Ook heeft de gemeente een deel van het plan gefinancierd. De rest is via fondsenwerving verzameld. De fondsen en bedrijven die het project een warm hart toedragen en een financiële bijdrage geleverd hebben zijn: VSB Fonds, Fonds 1818, Marente, Gemeente Lisse, Ondernemersfonds Lisse, Stichting Lokaal Fonds Lisse, Dela Fonds, Stichting Voorheen Coöp Onderling Belang, J.C. Ruigrok Stichting, Rabobank, Lokaal Fonds Lisse.

“Afgelopen vrijdag zijn de oude speeltoestellen op het terrein uitgegraven door buurtbewoners en vrijwilligers van speeltuin Marijke die de toestellen hebben meegenomen”, vertelt Ruth. “Ons streven is om de speel- en ontmoetingsplaats grotendeels voor de start van de meivakantie af te hebben. Er komt dan ook een bord met regels te staan om het terrein netjes te houden en om overlast voor de buurt te voorkomen.” Over de invulling van een officiële opening wordt gezien de coronamaatregelen nog nagedacht. 

Meer berichten