Logo lissernieuws.nl
<p>Word ook een fietsmaatje van iemand die niet meer zelfstandig kan fietsen.</p>

Word ook een fietsmaatje van iemand die niet meer zelfstandig kan fietsen.

(Foto: Corine Zijerveld)
Vrijwilligers

Fietsmaatjes zoekt nieuwe maatjes

Fietsmaatjes Hillegom Lisse zoekt nieuwe vrijwilligers die graag met een gast op de duofiets willen stappen. Met name in Hillegom zitten mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen, te popelen om eropuit te trekken.

Nieuwe gasten melden zich regelmatig aan, maar die wachtlijst groeit harder dan de aanwas van nieuwe vrijwilligers, zeggen de Hillegomse coördinatoren. Zij geven graag iedereen de kans om eropuit te gaan. Voor mensen die om wat voor reden dan ook niet zelf kunnen fietsen, is het een uitkomst om buiten in beweging te kunnen zijn. Ze hebben veel steun aan het regelmatige ritje en ze hechten er veel waarde aan. Het is goed voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid.

De vrijwilligers vinden de combinatie van menselijk contact en buiten bewegen een mooie besteding van hun vrije tijd. Naast elkaar op de elektrisch ondersteunde duofiets praten ze ontspannen met hun maatje. Iedereen stapt na afloop met frisse wangen en een grote glimlach van de fiets.
Alle duofietsen hebben een tussenscherm en er is een duidelijk protocol. Wie zich opgeeft als vrijwilliger, krijgt een kennismakingsgesprek, waarna de coördinatoren zoeken naar een goede match met een van de gasten. In principe wordt het een vast koppel dat regelmatig gaat fietsen. Een keer per twee weken gebeurt het meest, maar elke week of elke maand kan ook. Alle wensen komen in het kennismakingsgesprek aan de orde. Iedereen krijgt daarnaast een persoonlijke proefrit met uitleg over de duofiets.
De vrijwilliger woont bij voorkeur in Hillegom of nabijgelegen dorpen zoals De Zilk of Beinsdorp. De fietsen staan gestald in Hillegom. Wie het leuk vindt om een gast mee naar buiten te nemen en samen te genieten van de ontluikende Bollenstreek, kan meer informatie krijgen door te mailen met de coördinatoren via coordinatorhillegom@fietsmaatjeshillegomlisse.nl.

Meer berichten