Logo lissernieuws.nl
Bianca Toeps is fotograaf, website-ontwikkelaar, hobby-vintagejager, blogger en auteur. En ze heeft autisme.
Bianca Toeps is fotograaf, website-ontwikkelaar, hobby-vintagejager, blogger en auteur. En ze heeft autisme. (Foto: pr)
Kort nieuws

Online CJG-lezing Opgroeien met autisme

Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt op 11 mei een onlinelezing, waarbij je een kijkje in het leven van Bianca Toeps krijgt. Ze kreeg op haar 26e de diagnose autisme. Ze vertelt hoe het is om autistisch te zijn.

De lezing is bedoeld voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme. Bianca Toeps is fotograaf, website-ontwikkelaar, hobby-vintagejager, blogger en auteur. En Bianca heeft autisme. Ze schreef hierover in diverse blogposts en artikelen. Dit leidde tot haar eerstee boek ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’ dat in 2019 op Wereld Autisme Dag uitkwam.
Ben je benieuwd naar haar verhaal? Tijdens deze lezing vertelt Bianca over situaties waar je in het dagelijks leven als autist tegenaan loopt. Maar ook hoe zij haar kindertijd en puberteit heeft ervaren. Hoe ging het met de speelafspraakjes en sporten? Hoe was het thuis in het gezin? Bianca geeft tips en legt uit waarom het helemaal geen compliment is als iemand zegt ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’ Heb je vragen voor Bianca? Die beantwoordt zij heel graag!
Opgroeien met autisme is een lezing via Zoom op dinsdag 11 mei 2021 van 20.00 - 21.00 uur. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.

Meer berichten