Logo lissernieuws.nl
<p>De eilandjes met tulpen zijn altijd een publiekstrekker.&nbsp;</p>

De eilandjes met tulpen zijn altijd een publiekstrekker. 

(Foto: pr)

70 jaar Tulpen Festival in Lisses Japanse zusterstad Tonami

In Japan werd op 22 april de feestelijke opening gevierd van de 70ste editie van het Tulpen Festival in Tonami. Dit festival in de zusterstad van Lisse kun je zien als een kleine kopie van Keukenhof in Japan. Het opent onder normale omstandigheden zijn deuren voor twee weken en verwelkomt dan rond de 300.000 bezoekers. 

Publiektrekkers zijn elk jaar de eilandjes van drijvende tulpen in de vijver en de 3 meter hoge muur van tulpen die de sneeuwmuur in de Japanse Alpen symboliseert. Dit jubileumjaar werd met dank aan Lisse en de Nederlandse ambassade in Tokio op verschillende manieren extra feestelijk gemaakt, helaas met in achtneming van beperkende coronamaatregelen.
Het museum van Tonami had ter gelegenheid van de feestelijkheden als invulling van de 30-jarige zusterstadrelatie een expositie over de banden met Nederland in het algemeen en met Lisse in het bijzonder. Het had daartoe enkele stukken vanuit het museum de Zwarte Tulp in bruikleen gekregen, aangevuld met foto’s van werken uit de Witte Zwaan-collectie en een Nederland-Japan-expositie van de ambassade. Burgemeester Liesbeth Spruit en de voorzitter van het museum de Zwarte Tulp Herman Hollander hadden beiden een ingesproken videoboodschap voor de gemeente Tonami en het museum.
Vanuit de Nederlandse ambassade in Tokio werd extra aandacht aan het festival besteed met de aanwezigheid van ambassadeur Peter van der Vliet. Burgemeester Osamu Natsuno van Tonami was zeer erkentelijk voor alle aandacht vanuit Lisse en de Nederlandse ambassade.  

Meer berichten