Logo lissernieuws.nl
<p>Foto van de oude Hobaho-zwanen die in 2018 weer bij het bedrijf terug kwamen.</p>

Foto van de oude Hobaho-zwanen die in 2018 weer bij het bedrijf terug kwamen.

(Foto: archief/A. in 't Veld)

Vereniging “Oud Lisse” zoekt oude foto’s Hobaho

De Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” zoekt foto’s van de Hobaho. Het bedrijf bestaat honderd jaar en in die tijd moeten veel foto’s zijn gemaakt. Wie heeft nog oude foto’s van de Hobaho die (digitaal) kunnen worden opgenomen in de beeldbank?

De beeldbank van de Vereniging “Oud Lisse” bevat veel oude foto’s die het verhaal van Lisse vertellen. Door de foto’s digitaal op te slaan bewaren we ze voor volgende generaties en voorkomen we dat waardevolle foto’s verloren gaan. Het gaat echter maar om een fractie van de foto’s die ooit genomen zijn en daarom zijn we actief op zoek naar zulke foto’s. Wij doen dat ook aan de hand van thema’s, in dit geval de geschiedenis van de honderdjarige Hobaho. Op deze manier willen wij proberen om de geschiedenis van het bedrijf ook in een fotoverhaal te vangen.

Het bedrijf is (ook letterlijk) beeldbepalend geweest in de ontwikkeling van Lisse. Denkt u aan de locatie: het bedrijf was eerst gevestigd aan de rand van het dorp, maar langzamerhand werd dat het centrum. En nu heeft het weer de rand opgezocht. In de loop van de honderd jaar hebben heel veel mensen met het bedrijf te maken gehad, vooral werknemers en zakelijke contacten. De bemiddeling bij de aan- en verkoop van bloembollen is van karakter veranderd: de traditionele veiling, met alle ruimte die daarvoor nodig was, bestaat niet meer. Het bedrijf heeft samen met de andere veiling (nu CNB) een centrale rol gespeeld in de ontwikkeling van de bloembollensector. En veel mensen kennen de Hobahohallen ook van allerlei evenementen die daar hebben plaatsgevonden. Van corsofestivals tot oldtimershows en van detailhandelsbeurzen tot verkeersles voor kinderen van de lagere school. Van al die aspecten moeten interessante foto’s bestaan.
Heeft u nog oude foto’s van de Hobaho? En vindt u het goed dat een digitale versie daarvan wordt opgenomen in de beeldbank? Neem dan contact op met de Vereniging “Oud Lisse”: info@oudlisse.nl of vul het contactformulier op de website in: https://oudlisse.nl/contact/.

Meer berichten