Logo lissernieuws.nl
Harry Mens krijgt het eerste exemplaar uit handen van Rotary-lid Kees Hogervorst.
Harry Mens krijgt het eerste exemplaar uit handen van Rotary-lid Kees Hogervorst. (Foto: Ruth Eppink)

Kookboek Keukengeheimen uit de Bollenstreek gepresenteerd

De Lisser makelaar en tv-presentator Harry Mens mocht vrijdag 30 april het eerste exemplaar van het kookboek Keukengeheimen uit de Bollenstreek in ontvangst nemen. Dat gebeurde op ‘t Vierkant in Lisse. De opbrengst van het boek gaat volledig naar de deelnemende horecabedrijven.

Het kookboek is een bijzondere verzameling gerechten (voor-, hoofd- en nagerechten, maar ook lekkers voor bij de koffie of de borrel) van zeer uiteenlopende restaurants uit de Bollenstreek. Er staan ruim 50 gerechten in, voorzien van ingrediëntenlijsten, bereidingswijze en prachtige illustraties. Met dit boek kun je thuis genieten van de heerlijke gerechten, door ze zelf te maken, door een gerecht te bestellen of door weer uit eten te gaan wanneer de horeca weer open mag. Het is bedoeld om de zwaargetroffen horeca te steunen in coronatijd.

Rotary-lid Kees Hogervorst gaf voorafgaand aan de uitreiking van het eerste exemplaar aan Mens een korte toelichting. “Dankzij sponsoren hebben we alle kosten eruit en kan de opbrengst van de verkoop volledig naar de horecabedrijven die hebben meegewerkt aan dit boek. We wilden niet zomaar een kookboek maken, het moest een boek worden waar je nog jarenlang plezier van hebt, met mooie fotografie en extra informatie over de restaurants.”

Lotte de Werker, voorzitter van Rotaract Bollenstreek - de jongerenafdeling van de Rotary - mocht bekendmaken hoeveel boeken er in de voorverkoop al besteld waren. Dat bleken er al meer dan 2000 te zijn, maar ze hoopt op nog veel meer. “Er zijn 5000 boeken gedrukt, dus ons streven is om die allemaal verkocht te krijgen.”

Sinds 1 mei kunnen de mensen die al besteld hebben hun boek afhalen bij het afhaalpunt dat ze hebben geselecteerd. Wie gekozen heeft voor bezorging, krijgt het boek deze week binnen. Sinds 3 mei is Keukengeheimen uit de Bollenstreek voor 19,95 euro ook fysiek te koop bij de volgende punten:

Lisse: Hoogvliet, Smaakhuis en Jumbo; Hillegom: Plus en Jumbo, Chocolaterie Pierre; Noordwijkerhout: Albert Heijn en Lunchroom Arthur; Sassenheim: Albert Heijn, Hoogvliet en Koffiemeulen. En online bestellen kan ook nog steeds. Kijk voor meer informatie op de site keukengeheimen.com.

Meer berichten