Logo lissernieuws.nl
<p>De Veenenburgerbrug in de huidige staat.</p>

De Veenenburgerbrug in de huidige staat.

(Foto: pr)

Gemeente gaat Veenenburgerbrug vervangen

De gemeente Lisse gaat de Veenenburgerbrug op de Loosterweg Noord vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 17 mei t/m 16 juli.

De huidige brug is aan vervanging toe. Tijdens de werkzaamheden is de Loosterweg Noord afgesloten voor al het verkeer tussen de Zwartelaan en Frederikslaan. De omleidingsroute is via de Zwartelaan – Heereweg – Leidsestraat – Hyacintenlaan – Veenenburgerlaan / Loosterweg Noord. De omleiding staat met borden aangegeven.
De gemeente verwijdert allereerst de huidige brug en fundering. Daarna worden de fundering op het land en de damwanden in het water geplaatst, gevolgd door het nieuwe brugdek en de leuning. De authentieke palen (betonpoeren) die de leuning beschermen komen terug in de nieuwe brug.
Aannemersbedrijf Van Wijk Infra BV voert de werkzaamheden uit. Voor algemene vragen over de werkzaamheden kan men contact opnemen met de directievoerder dhr. Wierda via telefoonnummer 088 946 2244 of per mail g.wierda@iv-infra.nl. Voor uitvoeringstechnische en bereikbaarheidsvragen neem contact op met de omgevingsmanager via mail: rpeerdeman@vanwijknieuwegein.nl of telefoonnummer 030 606 1555.

Meer berichten