Tijdens een wandeling kan de welzijnsadviseur (niet een van de personen op de foto) meedenken en adviseren
Tijdens een wandeling kan de welzijnsadviseur (niet een van de personen op de foto) meedenken en adviseren Foto: Pixabay

Wandelen met de welzijnsadviseur

Zorg & Welzijn

Aan sommige veranderingen omtrent corona is iedereen inmiddels gewend geraakt, maar veel veranderingen vragen nog elke dag onze aandacht en de nodige piekergedachten. Dat maakt het soms moeilijk om een antwoord te krijgen op de vraag: hoe blijf ik mijzelf goed voelen?

De welzijnsadviseur sprak met een alleenstaande vrouw met een kwetsbare gezondheid. De gesprekken vonden buiten plaats tijdens wandelingen. Mevrouw vertelde dat zij de afgelopen maanden zoveel mogelijk thuis is gebleven en daardoor is haar sociale kring kleiner geworden.
Mevrouw is in het verleden depressief geweest en is zich bewust van haar gevoeligheid voor sombere gedachtes die ze nu weer ervaart. Zij wil meer gaan ondernemen om dit tegen te gaan, maar is hier huiverig voor geworden.
Tijdens de wandelingen vroeg de welzijnsadviseur haar waar zij energie van krijgt. Wat zij nodig heeft om zich veilig te voelen omtrent haar kwetsbare gezondheid en welke activiteiten in de buurt haar interesse hebben. Door vaker buiten te komen durfde ze de stap te zetten naar een kleine wandelgroep waar zij zich welkom voelde en waar ze mensen kon spreken zonder het gevoel te hebben een groot risico te nemen betreffende haar gezondheid.

Meedenken
Kortom, de welzijnsadviseur denkt mee en helpt een ieder de weg te wijzen waar dat nodig is. Iedereen maakt natuurlijk zelf uit wat het beste bij hem of haar past. Bij behoefte aan een gesprek met een van onze welzijnsadviseurs, kan er contact worden opgenomen: Inoek Post voor de gemeente Lisse i.post@welzijnkompas.nl, Bertine Westerhoven voor de gemeente Hillegom b.westerhoven@welzijnskompas.nl of Carmen van Wort voor beide gemeenten c.vanwort@welzijnskompas.nl, 0252-757100.

Uit de krant