Logo lissernieuws.nl
Foto: Pixabay
Kort nieuws

Webinar ‘Verleidingen voor pubers in de vakantie’

Over een paar weken sluiten de scholen voor de zomervakantie. Hoe gaat jouw kind de vakantie doorbrengen? Hoe kun je daar als ouder richting aan geven? Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met een preventiedeskundige van Brijder een webinar voor ouders van jongeren van 11 tot 19 jaar over de verleidingen voor pubers in de vakantie.

Corona leek af en toe op een verplichte ‘vakantie’ voor jongeren, de scholen waren heel lang ‘dicht’. Dat had ook zo zijn gevolgen voor alle leuke dingen die jongeren in hun vrije tijd konden doen. Sporten en bijbaantjes werden moeilijk, maar voor drinken en appen was meer gelegenheid. Over een paar weken is het zomervakantie en gaan de scholen weer dicht.
Er is nu wel meer mogelijk, bijvoorbeeld het zwembad en de terrassen zijn open. Maar wel allemaal met beperkingen. Op vakantie gaan kan ook weer. Jongeren komen voor de keuze te staan hoe ze hun vakantie gaan invullen. Tijdens dit webinar bespreken we of je daar als ouder invloed op kunt hebben. Hoe houd je het leuk en gezond? Hoe en wanneer praat je erover, maak je afspraken en stel je desnoods regels?
Het webinar ‘Verleidingen voor pubers in de vakantie’ is op dinsdag 22 juni van 20.00 - 21.30 uur. Dit webinar is gratis! Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.

Meer berichten