Afbeelding
Foto: pixabay

Problemen met het geheugen: ouderdomsvergeetachtigheid of toch dementie?

Algemeen

De werkgroep Dementievriendelijk Lisse organiseert een webinar over problemen met het geheugen: ‘Ouderdomsvergeetachtigheid of toch dementie’ op donderdagavond 24 juni om 19.30 uur.

Ongeveer een op de vijf mensen en zelfs een op de drie vrouwen krijgt uiteindelijk dementie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat we steeds ouder worden. Als je met dementie te maken krijgt als patiënt zelf of als mantelzorger (partner/kinderen) ga je een tijd tegemoet die onzeker is en je zit vaak vol vragen. Is het wel dementie of is iemand gewoon oud en vergeet hij of zij daarom wel eens wat? En is het alleen een kwestie van geheugenverlies of zijn er nog meer veranderingen die plaatsvinden als iemand dementie heeft?

Specialist Ouderengeneeskunde Yvonne Martens en hbo-verpleegkundige Coby Tijssen vertellen u in dit webinar alle ins en outs over dementie.
· Wat is dementie?
· Wat zijn de eerste signalen?
· Welke stappen moet ik ondernemen?
· Waarom is het zinvol dat er een diagnose gesteld wordt?

Aan het einde van dit webinar is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen. Dit webinar is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is of te maken heeft met iemand met (vermoeden van) dementie. Wij verzoeken u zich van tevoren aan te melden via info@dementie-Lisse. U ontvangt van ons een link om aan het webinar deel te nemen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant