Logo lissernieuws.nl
<p>Joost Paijmans, president van de Lions Lisse Oude Duinen, overhandigt de mini-bol aan de winnares Ivalda Booij. Rechts op de foto Jan van Vliet, trekker van het Reuzenbollen-project.</p>

Joost Paijmans, president van de Lions Lisse Oude Duinen, overhandigt de mini-bol aan de winnares Ivalda Booij. Rechts op de foto Jan van Vliet, trekker van het Reuzenbollen-project.

(Foto: pr)

Beschilderde mini-bol als hoofdprijs loterij uitgereikt in Galerie Gildemeesters Bollenstreek

In de Galerie van de Gildemeesters Bollenstreek aan de Kanaalstraat in Lisse vond zaterdag 12 juni een bijzonder moment plaats. De hoofdprijs van de onlangs georganiseerde loterij van de Lions Lisse Oude Duinen werd overhandigd aan de winnares, mevrouw Ivalda Booij. Samen met man en twee dochters kreeg zij uit handen van de heer Joost Paijmans een mini-bol aangereikt. Deze mini-bol is uniek in zijn soort. Het kunstwerk maakt deel uit van het Reuzenbollenproject van de Gildemeesters Bollenstreek.

Lions Lisse organiseert ook in deze tijd frequent digitale fundraise-acties voor goede doelen. Deze loterij was gekoppeld aan een onlinewijnproeverij. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan Stichting “Dimithu” in Sri Lanka. Deze stichting trekt zich het lot aan van arme kinderen en vrouwen die dankzij hun hulp veilig zijn, onderdak hebben, naar school gaan of een vak leren. Dankzij de loterij en een donatie van Stichting De wilde ganzen kon Lions Lisse € 6.000 naar “Dimithu” overmaken.

Plekje op de balie
Ivalda Booij, huisarts in Noordwijk, was blij met haar mini-bol, beschilderd met klaprozen. Ze overweegt om de mini-bol een plekje te geven op de balie van de huisartsenpraktijk “Wantveld” in Noordwijk aan Zee. “Dan dragen we ook een klein beetje bij aan het Reuzenbollenproject van de Gildemeesters Bollenstreek. En natuurlijk vertellen we iedereen hoe we aan die bol komen zodat het bij een volgende loterij van de Lionsclub Lisse aanmeldingen voor de loterij gaat regenen.”

Mini-bollen ook te koop
Het Reuzenbollenproject omvat 80 kunstwerken die tussen Leiden en Haarlem op verschillende plekken worden geplaatst. In de Galerie aan de Kanaalstraat worden regelmatig nieuwe Reuzenbollen geschilderd. Ook zijn er beschilderde bollen in medium en mini-maat te koop. Iedere bol is een uniek kunstwerk en wordt voorzien van een certificaat. Van donderdag tot en met zaterdag is de Galerie open voor publiek uiteraard met inachtneming van de geldende RIVM-maatregelen.

Meer berichten