Wethouder van Haaster maakte bekend dat JTS Flores Club van het Jaar is geworden. Annina Kops en Sanne Gorkink uit de Productiegroep namen de prijs in ontvangst.
Wethouder van Haaster maakte bekend dat JTS Flores Club van het Jaar is geworden. Annina Kops en Sanne Gorkink uit de Productiegroep namen de prijs in ontvangst. Foto: Ernanda Brandt

JTS Flores gemeentewinnaar Club van het Jaar

Verenigingen

JTS Flores beleefde donderdag 10 juni een feestelijke dag. Wethouder Van Haaster kwam op bezoek ter kennismaking met de jeugdtheaterschool. Voorafgaand aan de premières van twee nieuwe producties verraste de wethouder met mooi nieuws: Jeugdtheaterschool Flores is als gemeentewinnaar uit de bus gekomen en mag een jaar lang de titel Club van het Jaar van Lisse dragen.

De nieuwe wethouder kwam de jeugdtheaterschool bezoeken om kennis te maken. Hij werd ontvangen in Floralis en ging met het team in gesprek over de activiteiten van JTS Flores. Van Haaster vertelde vroeger als kind zelf ook theaterles te hebben gevolgd. In Lisse vindt hij het belangrijk om zich in te zetten voor jeugd en jongeren en hen te verbinden aan cultuur. De wethouder kreeg te horen over de creatieve oplossingen die de makers en leerlingen van Flores dit seizoen noodgedwongen vonden tijdens het creëren van nieuwe producties tijdens de coronacrisis.

Prijs
De prijs van Club van het Jaar werd in ontvangst genomen door de trotse leerlingen Annina Kops en Sanne Gorkink uit de Productiegroep (12 t/m 15 jaar). Zij liepen vervolgens samen met de wethouder hun première van ‘Hier liepen wij’, een productie in de vorm van een podcastreeks. Het publiek beluistert wandelend fragmenten uit gesprekken tussen jongeren van Flores en ouderen van Langeveldshof. “Het is uniek dat de leerlingen als publiek bij hun eigen premières aanwezig kunnen zijn. En het is bijzonder dat de producties een langere tijd online blijven staan,” benoemt Remco Went, artistiek leider van Jeugdtheaterschool Flores.
Behalve ‘Hier liepen wij’ ging ook de Jeugdproductie (10 t/m 12 jaar) in première met ‘Lang en ongeduldig’. Een wandeling over Landgoed Keukenhof waarbij het publiek onderweg video’s bekijkt. Geïnteresseerden kunnen de twee producties nog de hele zomer vinden op jtsflores.nl.

Uit de krant