Logo lissernieuws.nl
<p>Even natte voeten halen in de Chopinstraat in de Poelpolder!</p>

Even natte voeten halen in de Chopinstraat in de Poelpolder!

(Foto: Henrik Lang)

De hemelsluizen gingen open

Na het onweer afgelopen vrijdag stond de Chopinstraat in de Poelpolder in Lisse onder water. Goede reden om even je voeten nat te laten worden, hebben deze meiden gedacht. Henrik Lang maakte de foto en stuurde deze naar de redactie.

Het is echt een beeld van deze tijd waarin meteorologen aangeven dat Nederland in de toekomst steeds vaker zulke hevige buien kan verwachten waarbij er in korte tijd heel veel regen valt.
Op een aantal plaatsen in de regio was er wateroverlast bij onder meer viaducten, maar er waren plekken in ons land waar de gevolgen van het noodweer veel erger waren. Zoals in het Utrechtse Leersum, waar een valwind duizenden bomen deed omvallen. De windstoten en het noodweer lieten ook een spoor van vernieling in het dorp zelf achter, waar eveneens vele bomen sneuvelden. Hierdoor raakten auto’s en woningen zwaar beschadigd. Zeven mensen raakten gewond.

In het Gelderse Oosterwolde (gemeente Oldebroek) knakten vier elektriciteitsmasten als luciferhoutjes om, terwijl in het Noord-Hollandse Alkmaar mensen in hun woningen tot de enkels in het water stonden.

Meer berichten