Een van de bezigheden die de vrouw nu met plezier doet zijn administratieve taken voor Plein28. | Foto: Pixabay
Een van de bezigheden die de vrouw nu met plezier doet zijn administratieve taken voor Plein28. | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Dankzij welzijnsadvies weer onder de mensen

Zorg & Welzijn

De welzijnsadviseurs van Welzijnskompas bieden ook tijdens de coronatijd hulp en advies voor allerlei vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg.

De klant kan volgens de richtlijnen van het RIVM worden uitgenodigd op kantoor. Wanneer het niet mogelijk is om op kantoor te komen, dan wordt het gesprek bij de klant thuis gehouden.
Een voorbeeld uit de praktijk: de welzijnsadviseur kwam in contact met een vrouw die al jaren chronische pijnklachten heeft en daardoor niet meer kan werken. Zij raakte hierdoor geïsoleerd en vond het moeilijk om een fijne dagbesteding voor zichzelf te vinden. Ze bleef langer in bed liggen en was somber. Samen met de welzijnsadviseur sprak de vrouw over haar interesses. Zo vond mevrouw fietsen voorheen erg fijn, maar dat lukte haar niet meer. Daarom is contact gezocht met Fietsmaatjes en gaat mevrouw nu wekelijks eropuit met de duofiets. Ze komt weer buiten, is in beweging en heeft een praatje met de vrijwilliger. Daarnaast gaf mevrouw aan graag te werken met de computer. Na een gesprek is zij gekoppeld aan Plein28 waar ze tegenwoordig administratieve taken doet op de dagen dat ze zich goed voelt. Verder is de vrouw geadviseerd om contact op te nemen met de huisarts vanwege haar somberheid. Dit heeft geleid tot maandelijks een gesprek met de praktijkondersteuner, waardoor mevrouw zich gesteund en gehoord voelt.

Contact
Kortom, de welzijnsadviseur denkt mee en helpt waar dat nodig is. Iedereen maakt natuurlijk zelf uit wat het beste bij hem of haar past. Behoefte aan een gesprek met een van onze welzijnsadviseurs? Neem gerust contact op: Inoek Post voor de gemeente Lisse i.post@welzijnskompas.nl, Bertine Westerhoven voor de gemeente Hillegom b.westerhoven@welzijnskompas.nl of Carmen van Wort, c.vanwort@welzijnskompas.nl.

Uit de krant