Logo lissernieuws.nl
Wethouder van Haaster en kunstenares Harmke Datema deden de symbolische onthulling samen.
Wethouder van Haaster en kunstenares Harmke Datema deden de symbolische onthulling samen. (Foto: pr)
Kunst

Kunstwerk ‘Captivating the invisible life’ onthuld in De Waterkanten

Wethouder Jeffrey van Haaster onthulde donderdagmiddag 15 juli het kunstwerk ‘Captivating the invisible life’. Het kunstwerk staat bij sportcentrum De Waterkanten aan de Sportlaan 21.

Kunstenares Harmke Datema heeft het kunstwerk gemaakt. Het is gecreëerd in de vorm van een boom, waarbij organische, golvende vormen rond een stam omhoog klimmen en uiteenspatten in een veelheid van druppelvormen. In elk hart van deze druppels is een licht doorschijnende en kleurige vorm te ontdekken. 

De kunstenares heeft samengewerkt met docente Tanja Swart, leerlingen van het Fioretti College en omwonenden. Leerlingen hebben ter inspiratie en educatie voorbereidende lessen gevolgd om het onzichtbare leven onder een microscoop te ontdekken. Onder begeleiding van hun docente en de kunstenares hebben zij vervolgens tijdens hun lessen Kunstvaardigheid de druppels voor het kunstwerk gemaakt. Ook enkele omwonenden hebben geparticipeerd in de realisatie van het kunstwerk. Zo heeft elke druppel zijn eigen unieke inhoud verkregen als artistieke resultaten van de leerlingen en omwonenden.

In de afgelopen jaren is de nieuwe wijk De Waterkanten gerealiseerd. De gemeenteraad heeft destijds budget beschikbaar gesteld voor een kunstwerk in deze wijk. Het kunstwerk en de plek zijn gekozen door de gemeentelijke Kunstcommissie samen met enkele omwonenden. Zij maakten tijdelijk als ad hoc-lid deel uit van deze commissie.

Meer berichten