Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Ga op reis met de Bibliotheek Bollenstreek

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van de Bibliotheek Bollenstreek wordt lezen extra leuk!

Met het programma Vakantielezen stimuleert Bibliotheek Bollenstreek samen met scholen en ouders, kinderen uit groep 3 en 4 om tijdens de vakantie te blijven lezen. Met Vakantielezen blijft het leesniveau op peil en ervaren kinderen hoe leuk lezen kan zijn. Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen de gezinnen langs zes landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen de gezinnen opdrachten en proberen ze de schat te vinden. Ze lezen verhalen en spelen samen zomerse (taal-)spellen. De 18 opdrachten stimuleren op speelse wijze de taal- en leesomgeving. Daarnaast is er voor ieder land een speciaal boek geschreven.

Op verschillende basisscholen zijn landkaarten uitgedeeld. Hierop staan zes landen. Voor elk land is een sticker te verdienen door opdrachten te maken op www.vakantie-lezen.nl . Zijn alle opdrachten van een land af? Dan is het codewoord compleet. Geef dit woord door bij jouw bibliotheek en ontvang een sticker voor op de landkaart. Landkaart helemaal vol? Laat hem zien in de bieb en ontvang een leuk prijsje! Geen landkaart gekregen op school? Haal ‘m dan gratis op bij de bieb.

Meer berichten