Mannenkoor David bij de Salemkerk.
Mannenkoor David bij de Salemkerk. Foto: pr

Mannenkoor David is op zoek naar nieuwe leden

Verenigingen

Christelijk Mannenkoor David uit Lisse bestaat 27 jaar, maar stond afgelopen 1,5 jaar helaas ‘on hold’ door de omstandigheden. Neemt niet weg dat vrijwel alle leden aangehaakt zijn gebleven waardoor het koor hoopt op een fijne doorstart. Het telt momenteel 45 leden op papier en zou graag weer groeien naar 55 à 60 leden. 

Dat aantal geeft een goede balans over de verschillende partijen en geeft zekerheid dat David elke repetitie met een redelijk koorgroep kan repeteren. Het repertoire is afwisselend; in de basis geestelijke liederen en psalmen, door het seizoen heen bezingt het koor de hoogtepunten in het kerkelijk jaar met Kerstmis, Pasen en Pinksteren en een algemener repertoire met ook soms vaderlandse liederen. In 2019 heeft David naar eigen zeggen een prachtig en uniek oratorium ‘David’ samengesteld en gezongen, het ligt in de wens om dit nog te gaan herhalen.

Lief en leed
“Zingen staat uiteraard op nummer één, we zijn niet voor niets een koor. Maar de onderlinge band als leden is ook een belangrijk onderdeel binnen de vereniging, het bezingen van Gods naam verbindt ons, maar we leven ook met elkaar mee in lief en leed en het pauzemoment halverwege de repetitie is een belangrijk element. De drempel om te komen meezingen is laag, kom gerust eens een avondje vrijblijvend langs! Nieuwe leden betalen niet direct contributie, maar draaien de eerste periode vrijblijvend mee. Ben je een goede zanger, maar heb je niet elke repetitie tijd? Informeer ook dan eens gewoon naar de mogelijkheden. Repetities vinden wekelijks plaats op donderdagavond in de Salemkerk in Lisse o.l.v. dirigent Hugo van der Meij. Er wordt vierstemmig gezongen en de concerten zijn overwegend in de regio. Mocht u willen meedoen, meld u dan via 06 - 51 10 31 49 of pieterbalkenende@hetnet.nl.”

Uit de krant