Logo lissernieuws.nl
<p>Bertie de Haas (links) en wethouder Jeffrey van Haaster. | Foto: pr</p>

Bertie de Haas (links) en wethouder Jeffrey van Haaster. | Foto: pr

(Foto: pr)

Open avonden bij de Volksuniversiteit Lisse

Cursuscoördinator bij de Volksuniversiteit Lisse Bertie de Haas heeft 24 augustus het eerste exemplaar van de cursusbrochure 2021-2022 aangeboden aan wethouder Jeffrey van Haaster. Op woensdag 1 en donderdag 2 september is er open avond (van 19.00-20.30 uur) in het gebouw aan de Vuursteeglaan 9.

Bij de Volksuniversiteit Lisse kun je terecht als je bijvoorbeeld een vreemde taal wilt leren. Naast diverse taalcursussen wordt er ook Dutch for foreigners (Nederlands voor anderstaligen) aangeboden op meerdere niveaus. Nieuw in het aanbod zijn dit jaar:
* Nederlands met Gebaren (na alle persconferenties niet meer weg te denken);
* Art Journaling (in deze cursus maakt men kunstzinnige pagina’s met afbeeldingen uit kranten en tijdschriften);
* Schaken (ook weer populair door de serie The Queen’s Gambit);
* Analoge zwart-witfotografie (is weer erg trendy);
* Mondharmonica, introductiecursus en vervolg (een cursus waar je vrolijk van wordt en waar veel belangstelling voor is, want de eerste cursus zit al vol);
* Filosofie (terug van weggeweest, er was altijd veel animo voor);
* Whiskyproeverij (raak wegwijs in het overweldigde aanbod van whisky’s en ontdek je smaakvoorkeur).
* Monoprint en linosnede (monoprint is een druktechniek waarbij op een plaat met inkt of verf een afbeelding wordt gemaakt).

Hoe komt het cursusaanbod tot stand? “Een grote groep van onze enthousiaste vrijwilligers zijn de cursuscoördinatoren. Zij bedenken in een overleg nieuwe cursussen, zij onderzoeken de mogelijkheden en leggen de contacten met de mogelijk nieuwe docenten. Uiteindelijk ontstaat zo het aanbod voor een cursusjaar, gevormd door trends en ideeën uit de groep”, aldus pr-medewerker Marry Cornelisse.

Meer berichten