Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Muzikaal onthaal in St. Jozef en Martinuskerk op Monumentendag

Open Monumentendag, zaterdag 11 september, staan de deuren van de St. Jozef en Martinuskerk in Hillegom van 10.00 tot 16.00 uur open voor iedereen die eens een kijkje in dit prachtige monument wil nemen. Daarnaast kan men ook genieten van optredens van de koren van de St. Jozef en Martinuskerk. Deze zullen plaats vinden van 11.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. Het programma en tijdschema vindt u op de site www.willibrordusbollenstreek.nl en achter in de kerk. 

Binnen dit muzikale programma staat het orgel in de schijnwerpers omdat het vervangen gaat worden door het orgel dat afkomstig is uit de R.K. Kerk in Overschie. Deskundige Ronald van Baekel van Adema’s Kerkorgelbouw zal tussen de optredens door een presentatie geven over hoe het nieuwe orgel geplaatst gaat worden en andere interessante gegevens over het orgel vertellen.

Naast dit programma is er de mogelijkheid om speciaal ontworpen kaarsen te kopen en mee te doen aan een loterij, waarbij leuke artikelen te winnen zijn. De opbrengst van dit alles zal ten goede komen aan het fonds voor de plaatsing van het nieuwe orgel. Voor de kinderen is er een waterorgel aanwezig waar zij zelf muziek mee kunnen maken. En natuurlijk kan er na het bezoek, buiten nog een wandeling langs de kerk en door de mooie tuin en het aanliggende park gemaakt worden.

Een gevarieerd programma dus tijdens monumentendag in de St. Jozef en Martinuskerk waar wij u graag welkom heten. Wel willen wij u vragen om tijdens uw bezoek de geldende regels rond COVID-19 in acht te nemen. Naast een vriendelijk welkom krijgt u bij de ingang eventueel nog extra aanwijzingen hierover.

Meer berichten