Logo lissernieuws.nl
<p>Een prikbus van de GGD.</p>

Een prikbus van de GGD.

(Foto: Willemien Timmers)
COVID-19

Medewerkers kinderopvang en onderwijs kunnen zonder afspraak sneltest doen

De scholen zijn weer begonnen. Dat betekent dat onderwijspersoneel graag wil weten of zij bij klachten kunnen werken. Daarom kunnen alle kinderopvang- en onderwijsmedewerkers zonder afspraak terecht bij de testlocaties voor een sneltest. Het gaat om de testlocaties in Gouda, tussen 07.15 en 08.00 uur, en in Leiden tussen 08.00 en 09.00 uur. De uitslag volgt binnen 30 minuten per sms.

De laatste week van de kennismakingstijd van studenten in Leiden is ingegaan. Op dit moment zijn er 14.353 testen afgenomen onder studenten. In totaal testten 36 studenten positief. Zij zijn besmet met het coronavirus en konden daarom niet meedoen aan de introductieperiode.
De GGD Hollands Midden is blij dat met dit grootschalig testen van studenten besmettingen zijn opgespoord en verdere verspreiding van het virus is voorkomen. De GGD is ook blij met de samenwerking met de EL CID-commissie, de OWL-organisatie, de universiteit, de hogeschool, de studentenverenigingen, de gemeente en de grote opkomst van alle studenten. Op deze manier hebben we er allemaal aan bijgedragen dat de studenten een mooie start van het studiejaar konden beleven.  

Prikbuslocaties
Als je nog niet gevaccineerd bent, kun je zonder afspraak langskomen bij een van de vaccinatielocaties of prikbussen in de regio. Je wordt dan gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Op de vaste vaccinatielocaties in Alphen a/d Rijn, Gouda en Leiden kun je ook kiezen voor het Janssen-vaccin. Als je langskomt maken we gelijk een afspraak voor je tweede prik.
Volgende week komen er zes locaties voor de prikbus bij: Boskoop, Hazerswoude-Rijndijk, Nieuwkoop, Nieuwveen, Waddinxveen, Zoeterwoude. Hiermee komt het totale aantal prikbussen in de regio op 20. Voor het overzicht van alle prikbuslocaties, dagen en tijden kun je terecht op https://www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona.

Tweede vaccinatie Moderna
Mensen die hun tweede prik met Moderna nog niet hebben gehaald, kunnen hiervoor niet meer bij de GGD Hollands Midden terecht. Omdat het om hele lage aantallen gaat, is er landelijk voor gekozen Moderna nog maar op een paar locaties aan te bieden. Zo voegen we de Moderna-vaccinaties samen en weten we zeker dat we de vaccins gebruiken voor de houdbaarheidsdatum verloopt.
Als jij je tweede prik met Moderna nog niet gehaald hebt, kun je bellen met het landelijke telefoonnummer 0800-7070 om een afspraak maken. Je wordt dan ingepland op een vaccinatielocatie in een andere GGD-regio.

Weekcijfers
Afgelopen week testte de GGD Hollands Midden 7.026 personen in de teststraten. Van die mensen testte 7,8% positief. Van de geteste inwoners die terug zijn gekomen uit het buitenland, is afgelopen week 11% positief getest.
Tot en met week 35 zijn ongeveer 499.900 inwoners uit de regio door de GGD’en gevaccineerd. Van de inwoners van 12 jaar en ouder heeft 70% minimaal één vaccinatie en 64% is volledig gevaccineerd.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Meer berichten