Logo lissernieuws.nl
<p>Tom Rooijakkers, Dave en Shirley Weijers bij de presentatie van het programmaboekje van de feestweek.&nbsp;</p>

Tom Rooijakkers, Dave en Shirley Weijers bij de presentatie van het programmaboekje van de feestweek. 

(Foto: Ruth Eppink)
Feestweek

HDV kijkt uit naar feestweek

Sport en spel, Heel Lisse Bakt, fiets- en solextochten, Muziek op het Plein, sprietlopen, Gluren bij de Buren, de kermis en uiteraard de kortebaandraverij: het is een greep uit de vele activiteiten die de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken (HDV) in petto heeft voor de feestweek. Donderdag 9 september werd het eerste programmaboekje door HDV-voorzitter Tom Rooijakkers uitgereikt aan Dave Weijers van De Heerekamer.

Door Ruth Eppink

Rooijakkers refereerde aan vorig jaar, toen er voor het eerst geen programmaboekje uitkwam, en dat heeft de vereniging geweten. “Veel Lissers dachten: geen boekje, geen feestweek. Dus dat er dit jaar een boekje moest komen, dat was wel duidelijk.”
Dat Dave Weijers het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen, heeft hij te danken aan het feit dat hij tijdens de feestweek van zijn horecagelegenheid een kortebaandraverij-omgeving maakte, inclusief strobalen en schermen waarop gasten live de wedstrijd op Duindigt konden volgen. “We hebben ons best gedaan er binnen de geldende regels een feestje van te maken en dat is zeker gelukt”, blikt hij terug.
De kortebaandraverij gaat sowieso door, maar de vraag is nog waar die gaat plaatsvinden, in Lisse of op Duindigt. “Dat is afhankelijk van wat er tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september gezegd wordt. We hopen dat het mogelijk is om haar gewoon op de Heereweg te houden”, zegt Rooijakkers.

Nieuwe voorzitter HDV
De HDV-voorzitter gaf ook aan in januari zijn functie neer te leggen. Hij draagt de voorzittershamer die hij 11 jaar hanteerde dan over aan Henk van Dongen, die sinds 2013 in het bestuur zit. Van Dongen ging nog even in op de opzet van het boekje. Dat bevat voor het eerst speciale uitscheurpagina’s met alle activiteiten per dag, zodat je die makkelijk mee kunt nemen.

Inschrijving
De inschrijving voor de activiteiten met een digitaal inschrijficoon start op 16 september, dan kun je via feestweeklisse.nl een plek reserveren. Raadpleeg die website ook altijd voor de actuele stand van zaken. De feestweek met de hoofdsponsoren Cremer Speciaalmachines, BES Event Service en Goodnight Slaapkamers vindt plaats van donderdag 23 tot en met donderdag 30 september.

Meer berichten