Afbeelding
Foto: pr

Welke buur verdient een BUURbloemetje?

Algemeen

Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het ontzettend waardevol is als er mensen in de buurt wonen met wie er fijn contact is en op wie een beroep gedaan kan worden. 

Het gezegde luidt niet voor niets: ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’. Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk. Op 25 september is het Burendag en rond die datum gaat team Buurtwerk van WelzijnsKompas op pad om inwoners van Hillegom en Lisse een BUURbloemetje aan te bieden.

Welke buur verdient er volgens u een bloemetje? Is het die buurman die altijd de straat netjes houdt, de buurvrouw die in actie komt als iemand hulp nodig heeft, de buurtbewoner die een moeilijke tijd doormaakt of misschien wel een buurman die altijd een luisterend oor biedt? Team Buurtwerk hoort graag wie zij mogen verblijden met een BUURbloemetje. Aanmelden kan tot 23 september via info@welzijnskompas onder vermelding van de naam van de buur die zij gaan verblijden, de reden waarom en de eigen contactgegevens. Ook is het mogelijk om het telefonisch door te geven via 0252 – 757 100, bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur. Team Buurtwerk gaat langs bij de eerste twintig aanmeldingen, dus wees er op tijd bij.

Elk jaar wordt de landelijke Burendag gevierd op de laatste zaterdag van september. Buurten worden fijnere plekken om te wonen als mensen elkaar kennen en naar elkaar omkijken. Op Burendag kunnen buren gezellig samenkomen en nieuwe mensen ontmoeten. Ook dit jaar wordt burendag weer gevierd, maar uiteraard wel met in achtneming van de dan geldende coronamaatregelen.

Uit de krant