Logo lissernieuws.nl
Een van zeven afbeeldingen in keramiek met het thema Dementie door Loes Dockheer, die bij Grimbergen Boeken te zien zijn in het kader van Wereld Alzheimer Dag.
Een van zeven afbeeldingen in keramiek met het thema Dementie door Loes Dockheer, die bij Grimbergen Boeken te zien zijn in het kader van Wereld Alzheimer Dag. (Foto: Loes Dockheer)

Wereld Alzheimer Dag op dinsdag 21 september, ook in Lisse

Ook in Lisse wordt er dinsdag 21 september extra aandacht besteed aan dementie. In de bibliotheek is de leestafel komende week bestemd voor boeken met als thema dementie. Zeker een bezoekje waard.

Van vrijdag 17 september t/m zaterdag 25 september besteedt Boekhandel Grimbergen aan de Heereweg aandacht aan ‘de vele gezichten van dementie’, het thema van Wereld Alzheimer Dag. En waarmee kan dit thema beter geïllustreerd worden dan met de vele boeken die over dementie geschreven zijn? Behalve boeken ligt er heel veel informatie op de tafel van Alzheimer Nederland. Grimbergen Boeken doet graag mee met een leestafel om daarmee de bekendheid over de ziekte dementie te vergroten.

Kunst over dementie
Tijdens deze week zal ook de reliëfreeks van Loes Dockheer in de winkel te bezichtigen zijn, zeven tableaus in keramiek met als thema dementie. Loes Dockheer heeft door middel van deze tableaus het proces van dementie vorm gegeven, het proces waar zij als mantelzorger van haar moeder mee te maken heeft gehad. Het werk is tijdens openingstijden te bezichtigen.

Meer berichten