Logo lissernieuws.nl
Foto:
Feestweek

Genieten van muziek, kunst en theater bij de buren in de tuin

Het bekende huiskamerfestival Gluren bij de Buren vindt dit jaar in Lisse plaats op zaterdag 25 september tijdens de feestweek van de Harddraverijvereniging. Deze keer spelen de muzikanten en theatermakers zoveel mogelijk in de buitenlucht. Mogelijk zullen sommige voorstellingen bij slecht weer binnenshuis plaats vinden nu de coronamaatregelen zijn versoepeld.

Ronald de Lijzer zorgt met een muzikaal optreden om 13.00 uur voor de opening van het ‘Gluren bij de Buren in de tuin’-festival. Hij is dan te horen op het terras van Haven 4. Op dit adres bevindt zich een locatie van Visie-R die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt aan een zinvolle dagbesteding en werkervaring. Daarna zal Ronald nog drie keer optreden bij de speeltuin van Marente Berkhout aan de Berkhoutlaan 15.
Nu de coronamaatregelen iets zijn versoepeld kunnen bezoekers op ruim 25 locaties in Lisse ongedwongen genieten van muziek, theater en kunst in tuinen en op pleinen. Toegang is gratis, aanmelden vooraf is niet nodig.

Het volledige programma staat in het Feestweekboekje van de Harddraverijvereniging (pagina 24). Voor wie niet kan wachten lichten we vast wat tips van de sluier op.
• In de achtertuin van Prinsessestraat 83 is Helga te horen, ze zingt en begeleidt zichzelf op een draailier. Haar muziek komt onder andere uit Oekraïne, Rusland en Bulgarije.
• Leo’s Drugstore, een 7-persoons swingband met vibrafoon en blazers, is te horen op het terrein aan de Nassaustraat 45.
• In de achtertuin van Rossinistraat 24 is Jeugdtheaterschool Flores te zien met de podcast-voorstelling ‘Hier liepen wij’. Jongeren van de theaterschool maakten een voorstelling op basis van gesprekken met ouderen van Langeveldshof.
• Kunst is er ook, in de achtertuin van Grundelstraat 3 in de Poelpolder en van Dubbelhoven 1 (bij de Achterweg).
• Ook de ateliers aan de Ooievaarstraat en de in de Oude School zijn geopend. Het laatste nieuws en informatie over alle deelnemers is te vinden op www.glurenbijdeburen-lisse.nl.

Meer berichten