Afbeelding

Heren 1 Hisalis wint voor de derde keer op rij, Dames 1 speelt gelijk

Verenigingen Sport

Het eerste herenteam van hockeyvereniging Hisalis vertrok zondag 26 september naar de Zwaluwen in Utrecht voor de derde competitiewedstrijd.

Hisalis startte meteen sterk en zette het team van Zwaluwen vast op eigen helft. Na een overtreding op een Hisalisspeler, gaf Boudewijn Broersen een zeer lange diagonale scoop naar de andere kant van het veld. Bruno Juray ontving de bal beheerst en speelde hem door richting de achterlijn. Na wat aanval- en verdedigingsacties van beide kanten eindigde de bal bij Deniz de Jong die na 5 minuten spelen de 0-1 wist te scoren.
Kort daarna was er een solide spelopbouw van Zwaluwen die wat fors werd gestuit door een Hisalis-verdediger met een overtreding. De strafcorner die daaruit volgde resulteerde in de gelijkmaker met een fraaie sleeppush. Kane Zuiderduin vond in de cirkel van Zwaluwen zijn medespeler De Jong, die met een handige beweging de keeper uitspeelde. Helaas voor Hisalis ging zijn schot op doel net naast.
Het tweede kwart startte met een mooie aanval van Dirk Jan Remmerswaal die Matthijs Wijling bereikte. Ook Wijling speelde handig de keeper uit, maar ditmaal wist Andreas Lehmann de doelplank niet te vinden. Hisalis had het beste van het spel met af een toe een uitbraak van de Zwaluwen, maar die stuitten dan vervolgens op de solide verdediging van Hisalis die de aanvallen prima wisten te pareren.
Kort voor rust legde spelverdeler Boudewijn Broersen de bal bij Sam Hoekstra die doorpasste naar Zuiderduin. Zijn aanval werd gestopt door een Zwaluwen-verdediger, maar de bal kwam terug bij Jochem van Schieveen die de 1-2 in het doel wist te prikken. De tweede helft wist Hisalis vrij eenvoudig de voorsprong vast te houden. Maar ruim was die niet en de Zwaluwen kregen nog meerdere strafcorners mee. Hisalis-keeper Yorik Dijkhuis hield zijn doel echter verder schoon, zodat Hisalis met de winst naar Lisse terug kon keren.

Dames 1
Ook Dames 1 van Hisalis had zondag een uitwedstrijd, de ploeg was te gast bij Baarn. De tegenstander werd in het eerste kwart goed onder druk gezet, maar de gecreëerde kansen leidden nog niet tot doelpunten. Hisalis begon het tweede kwart weer sterk en na een mooie aanval schoot Sanne Dijkstra de bal hard op de plank: 0-1. Dit gaf de dames vertrouwen en al snel na het eerste doelpunt volgde een aanval over de linkerkant van het veld. Door een voorzet van Kim de Munk verdween de bal via Sanne Dijkstra wederom in de goal: 0-2.
Na het tweede doelpunt lukte het Hisalis niet om het goede spel voort te zetten. De dames waren niet meer zo scherp als in het eerste kwart en Baarn wist hier van te profiteren. Door een snelle counter lag de 1-2 enkele minuten later al in het net. De dames van Baarn kregen weer vertrouwen in de wedstrijd en voerden de druk op. Een goed uitgevoerde strafcorner zorgde ervoor dat het nog voor het einde van het tweede kwart 2 - 2 werd.
Na de rust wist Hisalis weer meer het eigen spel te spelen, maar ook Baarn was gedreven om de overwinning binnen te halen. Beide teams kregen nog een aantal mooie kansen, maar wisten niet meer te scoren. Na het laatste fluitsignaal gingen de dames met 1 punt terug naar Lisse.
Verslag heren: Caroline van den Bosch met dank aan Ron Wijling.
Verslag dames: Bente Zandbergen