Logo lissernieuws.nl
<p>Word ook digisterker dankzij de cursus.&nbsp;</p>

Word ook digisterker dankzij de cursus. 

(Foto: pr)

Bibliotheek Lisse geeft cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’

Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Lisse woont en nog niet weet hoe dat werkt, start in de bieb aan de Koninginneweg 79A de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. 

De eerste van de vier lessen is op vrijdag 15 oktober. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Lisse en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen.

De cursusdagen zijn op vrijdag 15, 29 oktober, 5 en 12 november van 9.30 tot 11.30 uur.De kosten zijn € 15,00 voor leden en € 20,00 niet-leden. Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Lisse vindt dit spreekuur iedere donderdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Inloop is gratis!

Meer berichten