Logo lissernieuws.nl
Impressie van hoe het Havenhuys eruit komt te zien. Het komt op de locatie van het voormalige ING-gebouw aan de Grachtweg.
Impressie van hoe het Havenhuys eruit komt te zien. Het komt op de locatie van het voormalige ING-gebouw aan de Grachtweg. (Foto: pr)
Nieuwbouw

20 nieuwbouwappartementen aan de Grachtweg Lisse

Op de locatie van het voormalige ING-gebouw aan de Grachtweg in Lisse worden 20 nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Het project draagt de naam ‘Het Havenhuys’. De bouw start begin 2022 en zal waarschijnlijk gereed zijn voor bewoning medio 2023. De verkoop start op 13 oktober, inschrijving is mogelijk tot 31 oktober.

Het Havenhuys wordt ontwikkeld door Pro6 Vastgoed. Deze partij ontwikkelt én ontwerpt binnenstedelijke vastgoedprojecten, hoofdzakelijk woningen, zowel nieuwbouw als transformatie. In dit geval wordt het bestaande gebouw gesloopt en komt er een volledig nieuw gebouw voor terug.
“Door het klassieke silhouet met de tuitgevels voegt het gebouw zich in zijn omgeving met rijke historie. De eigentijdse architectuur wordt gebracht door de verfijnde detaillering en materialisatie”, aldus Marco Kramer, architect en partner bij Pro6 Vastgoed.
Eerder transformeerde Pro6 Vastgoed in de nabije omgeving bijvoorbeeld het oude schoolgebouw aan de Jacoba van Beierenlaan in Sassenheim. Ook wordt gewerkt aan de transformatie van de oude Cardeaschool aan de Broekweg in Lisse naar appartementen.

Zelfbewoningsclausule
Het Havenhuys telt 15 koopappartementen, 3 penthouses en 2 huurappartementen met een respectievelijke woonoppervlakte van 51- 81m2, 118-146m2 en 43-51m2. In het plan worden tevens 16 afgesloten privéparkeerplaatsen aangelegd. Prijzen van de woningen variëren van €250.000 v.o.n. tot €695.000 v.o.n.
Om particulieren een eerlijke kans te bieden voor de aankoop is er met de gemeente voor een aantal woningen een zelfbewoningsclausule overeengekomen.
Geïnteresseerden voor Het Havenhuys kunnen terecht op de website www.havenhuyslisse.nl en bij verkopend makelaar Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars in Lisse.

Meer berichten