Logo lissernieuws.nl
Gerben Budding, stadsorganist. | Foto: Eduardus Lee
Gerben Budding, stadsorganist. | Foto: Eduardus Lee (Foto: Eduardus Lee)

Stadsorganist Gerben Budding bespeelt Adema-orgel in St. Agathakerk

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel te Lisse verzorgt op zaterdag 16 oktober een orgelconcert in de St. Agathakerk aan de Heereweg 273. Het begint om 20.15 uur. Het monumentale Adema-orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden door Gerben Budding, stadsorganist van de Sint-Janskerk te Gouda.

Budding is voor het eerst te gast in Lisse en heeft een aantrekkelijk programma samengesteld. De opening is bijzonder te noemen: ruim vierhonderd jaar oude muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck wordt gecombineerd met een werk van Daan Manneke (*1939) dat weer een hommage is aan Sweelinck die 400 jaar geleden overleed.
Van Camille Saint-Saëns, die 100 jaar geleden overleed, klinkt de Troisième Fantaisie, Op. 157. Het hart van het programma wordt echter gevormd door de bijna een halfuur durende Grande Pièce Symphonique, Op. 17 van César Franck. Tot besluit klinkt de Cortège et Litanie van de 50 jaar geleden overleden componist Marcel Dupré.

Over Budding
Gerben Budding ontving zijn opleiding aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding). Hij won de eerste prijs op het Internationale orgelconcours ‘Agati-Tronci’ in Pistoia (Italië), de tweede prijs op het Internationaal Schnitgerconcours in Alkmaar, de Litaize-prijs op het Internationaal César Franck Concours in Haarlem en de publieksprijs op het improvisatieconcours in Dudelange (Luxemburg).

Toegangscontrole
Iedereen wordt van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen. In verband met de huidige overheidsmaatregelen is er wel toegangscontrole. Neem uw QR-code en ID-bewijs mee. Na afloop van het concert is er een collecte om de onkosten te bestrijden. Voor meer informatie zie www.ademavrienden.nl

Meer berichten