Logo lissernieuws.nl
Ouderen zijn relatief vaak het slachtoffer van cyberfraude of babbeltrucs om bijvoorbeeld bankpasjes mee te geven aan een zogenaamde bankmedewerker.
Ouderen zijn relatief vaak het slachtoffer van cyberfraude of babbeltrucs om bijvoorbeeld bankpasjes mee te geven aan een zogenaamde bankmedewerker. (Foto: pixabay)
Senioren

KBO en PCOB Lisse organiseren bijeenkomst ‘Senioren en Veiligheid’

In De Beukenhof aan de Eikenlaan 2 vindt woensdag 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst plaats over ‘Senioren en Veiligheid’, georganiseerd door de KBO- en PCOB-afdelingen Lisse. 

Digitale babbeltrucs, phishing, spoofing en hulpvraagfraude zijn fenomenen waar ook senioren regelmatig het slachtoffer van zijn. De afdelingen KBO en PCOB Lisse brengen u op de hoogte van de laatste trucs en hoe u ze kunt herkennen en voorkomen.
Om ouderen handvatten te bieden en misbruik tijdig te herkennen en te voorkomen, wordt er in deze bijeenkomst aandacht besteed aan verschillende manieren om online veilig te blijven door middel van uitleg en praktijkvoorbeelden. Zo zal er worden stilgestaan bij het delen van persoonsgegevens, het identificeren van phishing e-mails, het voorkomen van internetoplichting en het waken voor identiteitsfraude. Hoe kun je hackers of oplichters te slim af zijn? De toegang is gratis en ook niet-leden zijn welkom.

Meer berichten