Logo lissernieuws.nl
<p>Burgemeester Lies Spruit.</p>

Burgemeester Lies Spruit.

(Foto: Sven van der Vlugt)

Bedrijfspand op Meer en Duin een jaar dicht na aantreffen ketels voor drugsproductie

Burgemeester Spruit van de gemeente Lisse heeft op 19 oktober een bedrijfspand op bedrijventerrein Meer en Duin gesloten voor de duur van twaalf maanden. De politie was op 24 juni samen met de gemeente, de Omgevingsdienst West-Holland, de brandweer en elektriciteitsbedrijf Liander aanwezig in het bewuste pand. Daar ontdekte de politie meerdere ketels die gebruikt kunnen worden voor het produceren van synthetische drugs.

Drugsproductie is vaak aanleiding tot zware criminaliteit zoals liquidaties, geweld, witwassen en de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. De productie van synthetische drugs en de voorbereiding daarvan, zorgen daarom voor een onveilige woon- en werkomgeving. Daarom heeft de gemeente stevig ingegrepen.

Voorkomen van ondermijnende criminaliteit
Drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Wat kunt u doen?
Meldingen van inwoners en ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort georganiseerde criminaliteit. Dus heeft u een vermoeden van drugsproductie, drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het ons dan. Dit kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt er ook voor kiezen om een anonieme melding te doen. Dit kunt u doen via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Meer berichten