Als je dag en nacht voor je man met dementie zorgt, is het al heerlijk als je kleindochter een paar uurtjes langskomt, zodat jij even wat me-time hebt. Ook dat is zelfzorg voor mantelzorgers.
Als je dag en nacht voor je man met dementie zorgt, is het al heerlijk als je kleindochter een paar uurtjes langskomt, zodat jij even wat me-time hebt. Ook dat is zelfzorg voor mantelzorgers. Foto: ter illustratie/pexels

Workshop ‘Zelfzorg voor mantelzorgers’ van WelzijnsKompas

Zorg & Welzijn

In de week van de mantelzorg wordt een workshop ‘Zelfzorg voor mantelzorgers’ gegeven. Iedereen is welkom voor een informatief samenzijn. 

Als mantelzorger geeft men tijd en aandacht aan een naaste die zorg nodig heeft. De mantelzorger doet gewoon wat nodig is voor zijn kind, partner of ouder. Of geeft hulp aan zijn buren of een goede vriend(in). Het lijkt aanvankelijk zo vanzelfsprekend. Als er steeds meer op het bord ligt, kunnen tijd, energie of plezier verloren gaan. Met als gevolg gevaar van uitputting. Aan de omstandigheden is vaak niets te veranderen, maar proberen er anders mee omgaan kan wél.
In de workshop krijgen mantelzorgers informatie en tips aangereikt om ook goed voor zichzelf te zorgen. Er worden eenvoudige oefeningen gedaan. Op een luchtige manier komen vragen aan de orde.

Data en tijden
De data en tijdstippen waarop de workshop gegeven wordt zijn:
• maandagochtend 8 november van 10.30 – 12.00 uur bij Welzijnskompas, Nassaustraat 31 b Lisse
• woensdagavond 10 november van 19.30 – 21.00 uur bij de Bollenstroom, Mariastraat 28 Hillegom
• donderdagmiddag 11 november van 13.30 – 15.00 uur bij Welzijnskompas, Nassaustraat 31 b Lisse.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 4 november bij mantelzorgadviseur Vera Hols: 06-18165572 of via mail v.hols@welzijnskompas.nl - graag naam, telefoonnummer, voorkeursdatum en eventueel een alternatieve datum vermelden. Er kunnen per workshop maximaal 8 tot 12 personen deelnemen. Op 5 november ontvangen de deelnemers bericht over deelname.

Uit de krant