De modelspoorbeurs trekt altijd veel bezoekers, zoals te zien op deze foto. | Foto: pr
De modelspoorbeurs trekt altijd veel bezoekers, zoals te zien op deze foto. | Foto: pr Foto: pr

Modelspoorbeurs bij Lowietje Lisse

Activiteiten

Na de coronamaatregelen van de afgelopen tijd mag er na twee jaar weer een modelspoorbeurs in Lisse gehouden worden. De organisatie doet het op de bekende locatie, voorheen De Nachtegaal, nu Lowietje aan de Heereweg 10. 

Zaterdag 6 november zijn hobbyisten tussen 10.00 en 15.00 uur welkom op de beurs. De RIVM-regelgeving voor horeca is van toepassing; bezoekers moeten een geldig coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Op de beurs kun je kijken, kopen en mogelijk ook ruilen. De deelnemers hebben tezamen een zeer gevarieerd en uitgebreid assortiment, met onder meer een Märklin oldtimerbaan in schaalgrootte H0. Ook kan je jouw trein of locomotief door een specialist tegen een vriendenprijsje laten nakijken of repareren. Vanzelfsprekend kan je ook informatie verzamelen over je eigen modelbaan of treinen. Tevens bestaat de mogelijkheid te informeren naar de waarde van treinspullen die wellicht nog bij je op zolder staan.
Door de kleinschaligheid en het regionale karakter van de beurs is het niet alleen een interessante, maar bovenal een gezellige beurs. Veel mensen kennen elkaar en onder het genot van een kopje koffie, al dan niet met wat lekkers erbij, worden de pas aangeschafte spullen onderling besproken.

Gratis toegang
Nieuwsgierig geworden? Stap gerust binnen en neem de (klein)kinderen mee, de toegang is gratis. Automobilisten kunnen bij het restaurant en op het bedrijventerrein “Meer en Duin” ertegenover gratis parkeren. Aan te raden is met het openbaar vervoer te komen. Bus 50 (Leiden-Haarlem), Bus 361 (Sassenheim-Schiphol) en Bus 90 (Lisse-Den Haag) stoppen voor de deur. De halte heet nog ‘de Nachtegaal’.

Uit de krant