Afbeelding
Foto: pr

IVN komt met Groen Werkt Beter Challenge

Zorg & Welzijn

Steeds meer Nederlanders kampen met een burn-out of zitten er tegenaan. De coronacrisis heeft deze situatie alleen maar verergerd. Omdat uit allerlei onderzoeken blijkt dat natuur stressverlagend werkt, schiet IVN Natuureducatie werkgevers en werknemers nu te hulp met de Groen Werkt Beter Challenge. 

Veel werkgevers verwachten dat het aantal burn-outs de komende tijd verder zal stijgen. Ook omdat het personeelsverloop er in veel branches groot is, wat een extra druk geeft op de werkenden. Dit speelt bijvoorbeeld sterk in de kinderopvang, wat ook weer onrust en stress geeft bij werkende ouders.

Natuur tegen stress
Het is daarom hoog tijd dat er meer aandacht komt voor de mentale gezondheid van werknemers. “Natuur kan hierin een belangrijke rol spelen. Het zou een vaste plek moeten krijgen in de werkdag, want natuur verlaagt het stressniveau en dat lijkt nu meer nodig dan ooit”, licht Iris Haverkort, expert Natuur en Gezondheid van IVN toe.
Natuur zorgt er bovendien voor dat mensen zich fitter en vrolijker voelen. Ook heeft het positief effect op de creativiteit en concentratie. Haverkort: “Zowel werk als gezondheid krijgen dus een positieve boost door een ommetje te maken in het park of door op de werkplek wat planten neer te zetten. Het zijn kleine dingen die een groot verschil kunnen maken, vooral als je bedenkt dat een werknemer met een burn-out maandenlang uit de roulatie is.”
IVN Natuureducatie hoopt daarom deze maand met de Groen Werkt Beter Challenge zoveel mogelijk werkenden te bereiken. Met korte en inspirerende opdrachten moet iedereen zijn dagelijkse portie natuur kunnen binnenkrijgen. Zie https://doemee.ivn.nl/groen-werkt-beter-challenge.

Uit de krant