Logo lissernieuws.nl
<p>Het corsohart vol dahlia&#39;s was speciaal voor het defil&eacute; gemaakt en naar Paleis Soestdijk gebracht, dat opnieuw dienst doet als het Grote Pietenhuis.</p>

Het corsohart vol dahlia's was speciaal voor het defilé gemaakt en naar Paleis Soestdijk gebracht, dat opnieuw dienst doet als het Grote Pietenhuis.

(Foto: Esther den Hertog)

Lisse bij Sint-defilé op Soestdijk

Lisse heeft deelgenomen aan het Sinterklaasdefilé. Een nieuwe traditie waarbij dertig gemeenten vertegenwoordigd waren in een vrolijke stoet die aan het bordes van Paleis Soestdijk voorbijtrok. Het vervoermiddel van Lisse was natuurlijk een corsowagen.

In het diepste geheim was de gemeente Lisse enkele maanden geleden benaderd door de NTR-redactie van het Sinterklaasjournaal. Lisse bleek een van de dertig gemeenten die waren ingeloot voor deelname aan het Sinterklaasdefilé. Deze gemeenten rijden dan met een vervoermiddel langs het bordes van Paleis Soestdijk waar Sinterklaas zijn opwachting maakt. Vorig jaar was dit vanwege de coronacrisis het veilige alternatief voor de Sinterklaasoptochten. Dit jaar kreeg het een vervolg. 

Corsowagen als vervoermiddel
Voor burgemeester Lies Spruit was het direct klip en klaar dat Lisse als vervoermiddel met een corsowagen aan het defilé zou deelnemen. Een corsowoordvoerder: “Duurzaam als het corso is gooit zij niet snel iets weg en werd een van de mobiele corsoharten tevoorschijn gehaald die voor het alternatieve corso en het dahliaevent op het Landgoed Keukenhof waren gebruikt. Gelukkig waren er nog wat late dahlia’s beschikbaar.”
Met medewerking van Deleeuw Flowerbulb Group werd op de vertrouwde opbouwlocatie het corsohart door de corsovrijwilligers met dahlia’s voorzien. Scholieren van de groenopleiding van Yuverta Oegstgeest voorzagen de wagen van bloemenarrangementen. Kweker Van der Slot Lisse had speciaal voor de gelegenheid tulpen in de Sinterklaaskleuren rood en geel in bloei getrokken zodat burgemeester Lies Spruit een enorme bos tulpen aan Sinterklaas kon overhandigen als verjaardagscadeau. Van Dooren Transport regelde het vervoer.

Nog geen tulpentijd
De goedheiligman vond het allemaal prachtig en hoofdpiet wilde ook wel even op de corsowagen. Ondertussen vertelde burgemeester Spruit aan Sinterklaas dat de tulpen speciaal voor hem waren gebroeid, want het is nog geen tulpentijd. Na afloop zei Spruit blij te zijn met de grote saamhorigheid in de Bollenstreek. “Geweldig dat er direct zoveel vrijwilligers de handen uit de mouwen staken zodat we op deze kleurrijke wijze aan het Sinterklaasdefilé konden deelnemen!”

Meer berichten