Logo lissernieuws.nl
<p>Het prijswinnende jeugdteam van Fit Lisse.</p>

Het prijswinnende jeugdteam van Fit Lisse.

(Foto: pr)

Prijzenregen voor jeugdteam Fit Lisse in Bodegraven

In Bodegraven vonden op zaterdag 6 november de D- en E-springwedstrijden van rayon Zuid-Holland Noord plaats. Verschillende springteams uit de regio kwamen hier bijeen om het tegen elkaar op te nemen. Het jeugdteam van de springselectie van Fit Lisse was ook aanwezig en nam meerdere prijzen mee naar huis.

Voor het jeugdteam (10-12 jaar) van Fit – bestaande uit Esmee Breedijk, Yfke van Gerven, Manou Kuyt, Nienke van Rijn, Norah Uijtenhoorn en Sophie Wordsworth – was het een spannende dag. Voor het team was het de eerste wedstrijd sinds corona en daarnaast ook nog eens hun eerste springwedstrijd ooit. Ze deden als jeugdteam mee op niveau D en hadden hierbij stevige concurrentie. Het team deed mee op drie verschillende toestellen – airtrack (een opblaasbare mat), minitrampoline en minitrampoline kast – en belandden op elk toestel op het podium. 

Drie toestellen
Op het toestel airtrack zijn ze eerste geworden met een score van 12,49. De concurrentie was erg gewaagd en die lieten ze met maar 0,22 punten verschil achter zich.
Ook op trampoline lieten de meiden een goed uitgevoerde oefening zien. Ze kregen 13,17 punten, wat resulteerde in een mooie tweede plaats. Het verschil was opnieuw minimaal: maar 0,42 punten lager dan de nummer één.
Als kers op de taart behaalden de meiden ook nog een derde plek (11,78 punten) op het toestel trampoline kast met maar 0,53 punten verschil met de eerste plek. Kortom, een geweldig resultaat voor een eerste wedstrijd op regioniveau en een goede start van het seizoen.

Meer berichten