Logo lissernieuws.nl
<p>De artikelen werden afgeleverd bij de voedselbank Teylingen. | Foto: pr</p>

De artikelen werden afgeleverd bij de voedselbank Teylingen. | Foto: pr

(Foto: pr)
Goede doelen

Menstruatie-artikelen voor de voedselbank Teylingen

Twee leden van de Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek gingen 18 november met dozen vol met menstruatie-artikelen, zoals maandverband en tampons, naar de voedselbank Teylingen. Onder deze voedselbank vallen Warmond, Sassenheim en Voorhout. 

Leonie Zandbergen, vrijwilliger aldaar, ontving hen met open armen. Ze was heel blij met de gift, omdat de vrouwelijke ‘klanten’ van de voedselbank vaak geen geld over hebben om tampons (die zijn namelijk relatief duur) of maandverband te kopen.
De voedselbank Teylingen krijgt van grote bedrijven in de gemeente veel artikelen aangeleverd. Zij deelt dit met de andere voedselbanken in de regio (Lisse, Noordwijk) waar ze een goed contact mee heeft. Over en weer worden artikelen uitgewisseld. De Rotary zorgt voor cadeaus met Sint en kerstpakketten met een heel kerstdiner erin. Kortom, de voedselbank verzorgt niet alleen voedsel, zij verzorgt het ‘welzijn’ van haar ‘klanten’! “Wij vonden het heel mooi om te zien en te ervaren hoe het werkt en dit is zeker een goed adres om donaties aan te geven!”, aldus de Soroptimistclub.

Meer berichten