De jaarlijkse inspiratieavond voor vrijwilligers van de VoorleesExpress vond plaats in de bieb in Noordwijk.
De jaarlijkse inspiratieavond voor vrijwilligers van de VoorleesExpress vond plaats in de bieb in Noordwijk. Foto: pr

Succesvolle Inspiratieavond VoorleesExpress

Algemeen Vrijwilligers

De jaarlijkse inspiratieavond voor vrijwilligers van de VoorleesExpress vond dinsdagavond 16 november plaats in de bibliotheek van Noordwijk. Tijdens deze avond worden traditiegetrouw de vrijwilligers in het zonnetje gezet en worden er workshops aangeboden ter inspiratie van de voorleestrajecten.

Projectleider Mijs Besseling sprak haar dank en bewondering uit voor alle vrijwilligers van de VoorleesExpress Bollenstreek en blikte samen met hen terug op het afgelopen jaar. Leesconsulent Brigitte Kerkhoven gaf een workshop Interactief Voorlezen. En door Romina de Lima-van Gent, onderzoeker onderwijswetenschappen, werd een lezing gegeven over digitale prentenboeken. Tot slot kregen de vrijwilligers een prachtig boek cadeau. Met een grote glimlach ging iedereen naar huis. Het was een inspirerende avond, vol waardevolle uitwisselingen.

Moeite met taal
De VoorleesExpress ondersteunt gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar in de Bollenstreek die moeite hebben met taal. Twintig weken lang komt een vrijwilliger elke week bij hen voorlezen (of tien weken online). Op deze manier breiden kinderen hun woordenschat uit en ontwikkelen ze hun taalgevoel. Bovendien ontdekken ze hoe leuk boeken zijn. De VoorleesExpress is regelmatig op zoek naar vrijwillige voorlezers en coördinatoren.
Help je graag kinderen die moeite hebben met taal en vind je het leuk om op die manier een steentje bij te dragen aan de samenleving? Word dan voorlezer of coördinator bij de VoorleesExpress en breng voorleesplezier in huis! Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/voorleesexpress.

Uit de krant