Logo lissernieuws.nl
<p>Hulpsint Siem van der Poll omringd door drie zonen.</p>

Hulpsint Siem van der Poll omringd door drie zonen.

(Foto: pr)

Hulpsinterklaas gaat met pensioen

Het is een publiek geheim dat Sinterklaas gebruik maakt van diverse hulpsinterklazen; de Goedheiligman wordt ook een dagje ouder, dus extra handjes om de cadeautjes uit te delen en schoentjes te vullen is altijd welkom. Maar hulpsinterklazen besluiten soms om de staf aan de wilgen te hangen. Dat deed ook Siem van der Poll, die na 57 jaar stopt. Vooral de kinderen in De Engel zullen hem missen.

Door Ruth Eppink

“Ik kan dit jaar voor het eerst Sinterklaas vieren wanneer ik dat zelf wil”, lacht de 84-jarige Van der Poll. “Normaal gesproken was ik vanaf de aankomst van de Sint tot en met 5 december hartstikke druk: de intocht in De Engel, bij winkelcentrum De Poel, de vele huisbezoeken en langsgaan bij allerlei bedrijven voor de personeelsvereniging. En daarom was het bij ons thuis altijd na 6 december pas sinterklaasfeest.”

Spannend
Tegenwoordig vieren Van der Poll en zijn vrouw het met de drie zoons, hun partners en de vier kleinkinderen. De meesten van deze kleinkinderen weten inmiddels wel van opa’s bijbaan. “Het is altijd spannend om als Sinterklaas op plekken te komen waar men ook Siem van der Poll kent. Zo bezocht ik altijd de school waar mijn kinderen op zaten en hoopte ik maar dat ze dat niet doorhadden. Toen ik later met de leerkrachten sprak, gaven die aan dat mijn kinderen het er op school nooit over hebben gehad dat hun vader hulpsinterklaas was. Dus ze hadden het toen niet door, of ze hebben er altijd over gezwegen”, vertelt Van der Poll.

Support
De hulpsint heeft veel support gehad van zijn vrouw, die altijd zorgde voor zijn perfecte outfit. En 25 jaar lang had Van der Poll een vaste piet, die hem vergezelde en hem overal naartoe reed. “We hebben altijd gezegd: als jij stopt, stop ik ook. Toen ik eind augustus hoorde dat hij wilde stoppen, wist ik dat het op 13 november mijn laatste intocht in De Engel zou zijn. En nu is het klaar na 57 jaar. Het is mooi geweest.” Van der Poll heeft duizenden kinderen jarenlang een fantastische Sinterklaasfeest bezorgd. Zijn opvolger staat een mooie taak te wachten.

Meer berichten