Een 3D-beeld (impressie) van de binnenkant van de Grote Kerk na de verbouwing: geschikt voor exposities, maar ook voor onder meer concerten.
Een 3D-beeld (impressie) van de binnenkant van de Grote Kerk na de verbouwing: geschikt voor exposities, maar ook voor onder meer concerten. Foto: Impressie Ontwerpburo Veldhoven en Partners

Protestantse Gemeente Lisse gaat Grote Kerk verbouwen

Geloof & Religie Nieuwbouw

De Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Lisse zijn in een proces van fusie en treden momenteel al naar buiten onder de naam Protestantse Gemeente Lisse in wording. Vorige week is bekendgemaakt dat de Pauluskerk en de Gereformeerde kerk gaan sluiten ten gunste van woningbouw. De Grote Kerk wordt aan de binnenkant grondig verbouwd.

Door Ruth Eppink

In een presentatie die te zien is via www.kerkomroep.nl/#/kerken/10492 (selecteer 2 december), worden de plannen uit de doeken gedaan. De kerkelijke gemeente wil de Pauluskerk aan de Ruishornlaan slopen, waarna op dezelfde plek een appartementencomplex wordt gebouwd. De Gereformeerde kerk (Klisterkerk) wordt zodanig aangepast dat er vier appartementen in komen. Op het parkeerterrein aldaar is ook nog plaats voor vier appartementen.
De Grote Kerk wordt aan de binnenzijde flink onder handen genomen, waardoor naast kerkdiensten ook exposities en bijvoorbeeld concerten er een plek kunnen krijgen. Ook komt er een ruimte voor kindernevendiensten en is er plek waar doordeweeks vergaderingen en kringen kunnen worden gehouden.
De plannen zijn al gepresenteerd aan de gemeente Lisse. Het streven van de Protestantse Gemeente Lisse i.w. is om de principeverzoeken uiterlijk half januari in te dienen bij de gemeente Lisse, zodat het huidige college er nog naar kan kijken.

Uit de krant