De locatie van De Greef.
De locatie van De Greef. Foto: Google Streetview

Woningzoekende jongere vraagt aandacht voor starters op plek De Greef

Algemeen Nieuwbouw

De redactie ontving een uitgebreide mail van een jongere uit Lisse die graag zijn mening geeft over de bouwplannen op de plek waar nu jongerencentrum De Greef staat. Zijn naam is bij de redactie bekend.

“Op dinsdag 7 december is er op de website van LisserNieuws het artikel: “Burgers boos over bouwplannen gemeente Lisse bij De Greef” geplaatst. In dit artikel wordt uitgebreid beschreven waarom de woningbouw bij De Greef absoluut geen doorgang mag vinden. Een week later is er in de krant een lezersreactie te vinden die het hier volkomen mee eens is. In deze brief wil ik graag aandacht vragen voor de andere kant van het verhaal.
In het nieuwsartikel zegt dhr. J. Overdevest: “Wij willen op De Greef geen betonnen kolos”. Hij vindt dat het stukje dijk bij de Greveling van iedereen is. Iedereen moet kunnen genieten van het water, door er te sporten, zwemmen, picknicken en varen. Daarnaast heeft dhr. Overdevest samen met zijn mede appartement bewoners de website groenegreveling.nl gebouwd. De initiatiefnemers van de website roepen Lissers op om via een reactie op de website te laten weten hoe zij het gebied rond ‘De Greef’ het liefst zien.” Het is alleen wel erg jammer dat ze de reacties van Lissers die niet in hun straatje passen van de website verwijderen (printscreen is gedeeld met de redactie).
Ik begrijp dat je als bewoners van de Scheepmakerskade liever tegen een groenstrook aankijkt dan een appartementencomplex. Het argument dat de toekomstige bouwlocatie (in potentie) een groene speel- en recreatielocatie is, snijdt echter geen hout. In de zomer ligt dit stuk van de Greveling vaak vol met de kroos. Door de beperkte stroming in de Greveling is het door de kroos en afval zeker niet aan te raden om hier in te zwemmen. Daarnaast is deze locatie niet geschikt om te picknicken door de hondenuitlaatroute die hier langsloopt.
De dijk bij de Greveling is van iedereen, maar toch iets meer van de bewoners van de Scheepmakerskade. Althans dat vinden zij zelf. Het is nogal cru om te lezen dat er op de plek van De Greef (een JONGERENontmoetingscentrum) de bouw van starterswoningen ter discussie staat. De plek die er altijd al was voor de jongeren in Lisse. Zou het niet heel mooi zijn om deze plek, door het bouwen van starterswoningen, opnieuw terug aan de jongeren te geven? Zeker ook omdat er in Lisse voor starters vrijwel niets te koop is. Gelukkig besluit de politiek over de bouwplannen en niet de omwonenden. Ik heb er alle vertrouwen in dat de politiek aanstaande donderdag een beslissing maakt op basis van het algemene belang!”
Een 25-jarige woningzoekende uit Lisse

Uit de krant