Logo lissernieuws.nl
Foto: Renée de Leeuwe

Kerstgourmetten met een lach en een traan bij ‘Op Lis’

Deelnemers en begeleiding van seniorendagbesteding ‘Op Lis’ hebben lang uitgekeken naar donderdagmiddag 23 december: gezamenlijk kerstgourmetten. Voor de leiding en de vrijwilligers had het opstellen van de tafels en zitplaatsen nogal wat voeten in de aarde. Het was een heel heen en weer geschuif met tafels en stoelen. Maar de kerkruimte die ze mogen gebruiken voor dit soort gezamenlijke evenementen is gelukkig groot genoeg om iedereen een veilige plek aan de prachtig gedekte kersttafels te geven. 

Alle deelnemers kwamen op hun kerstbest aangekleed binnengedruppeld. Er was sprake van een behoorlijk hoog ‘glittergehalte’. Wie dat wilde kreeg een kerstmuts en andere kerstaccessoires aangereikt. Het zag er allemaal heel feestelijk uit. “Ho ho ho”, klonk het steeds door de zaal, “Merry Christmas!” De Kerstman was ook binnengewandeld om samen met Esther van der Burg en Alies Haasnoot, van ‘Op Lis’, de kerstmaaltijd te openen.
Na een korte speech van het drietal vertrok de Kerstman weer naar zijn volgende stop. Alies Haasnoot nam de microfoon over, om de mooiste kerstliederen ten gehore te brengen gedurende het gourmetten. Ze werd hierbij begeleid door trompettist Jeffrey Parmentier. Iedereen was ondertussen aan het grillen op de daarvoor bestemde gourmetstellen en grillplaten. Er waren stokjes saté, filetlapjes, hamburgertjes en een heerlijke aardappelsalade van Restaurant ‘Den Ouden Heere’. En van Restaurant ‘De Heerekamer’ kwam een grote huzarensalade. Er was genoeg voor iedereen. De deelnemers zongen mooie liederen met Alies mee, en af en toe werd er een traantje weggepinkt. Van vele senioren is de partner vaak al overleden, hetgeen dan juist op deze laatste dagen van het jaar zo’n groot gemis is. Ze troostten elkaar, ze lachten met elkaar en genoten samen van deze heerlijke middag.
Na het kerstgourmetten was het tijd voor koffie met lekkere soesjes, overgoten met chocoladesaus. Ook was er nog tijd genoeg over om een spelletje Skip-bo te spelen en te klaverjassen.

Meer berichten