Wie als verbinder meedoet met BuurtKracht, krijgt een Potje BuurtKracht, met een bedrag om te gebruiken voor lief & leed-attenties in de straat: een bloemetje voor nieuwe buren, bijvoorbeeld.
Wie als verbinder meedoet met BuurtKracht, krijgt een Potje BuurtKracht, met een bedrag om te gebruiken voor lief & leed-attenties in de straat: een bloemetje voor nieuwe buren, bijvoorbeeld. Foto: Pixabay

BuurtKracht in Lisse: beter een goede buur, dan een verre vriend

Algemeen

Na de start van BuurtKracht Hillegom vorig jaar april, maakt WelzijnsKompas dit jaar ook de start met het project in Lisse. Op 27 januari is er vroeg in de avond een online informatiebijeenkomst hierover. BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en elkaar een helpende hand bieden. In de buurt, in je eigen straat. Het gezegde luidt niet voor niets: beter een goede buur, dan een verre vriend. Goede buren maken dat je je thuis, veilig en gezien voelt.

Er doen inmiddels 20 straten mee met BuurtKracht in Hillegom. Als je meedoet met BuurtKracht als straatverbinder ontvang je een ‘Potje BuurtKracht’ met daarin een bedrag om te gebruiken voor lief & leed-attenties in de straat zoals; een fruitmandje bij ziekte, een verjaardagskaartje of een bloemetje om iemand in het zonnetje te zetten en om een nieuwe buur te verwelkomen in de straat. De straatverbinders in Hillegom hebben al meerdere buren namens de straat verrast met een bloemetje. Daarnaast organiseerde de straatverbinders in de Eboralaan in Hillegom een mooi samenzijn met buren op de landelijke Burendag in september. Een moestuinbak werd samen in elkaar gezet en een minibieb. Om te zorgen voor wat extra lichtpuntjes in de donkere decembermaand, bood WelzijnsKompas de straten die meedoen met BuurtKracht een kerstboom aan voor in de straat. In de Johannes Vermeerlaan in Hillegom werd er door de straatverbinder gezorgd voor een mooie ontmoeting bij de straatkerstboom. “Het is was een groot succes. Heel leuk, gezellig en gewenst. Het zorgde voor verbondenheid onder de straatbewoners. Zó mooi!” Op de Stationsweg werd de straatkerstboom omgedoopt tot een wensenboom. Op kerstavond hing de boom vol met wensen van buurtbewoners.

Nieuwsgierig naar BuurtKracht in Lisse?
Iedereen die het belangrijk vindt dat er fijn burencontact is, dat straatgenoten elkaar waar nodig nóg beter weten te vinden, en het leuk vindt om voor wat extra vrolijkheid in de straat te zorgen, kan zich aanmelden. Buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker vertellen graag meer over BuurtKracht in Lisse tijdens de online informatiebijeenkomst op donderdag 27 januari van 19.00 tot 20.00 uur. Meer info of aanmelden kan via buurtwerker Dionne Scheepmaker d.scheepmaker@welzijnskompas.nl of 06-45331545.

Uit de krant