Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Pixabay

Atleten van De Spartaan succesvol bij NK Indoor

Verenigingen Sport

Afgelopen zaterdag en zondag (26 en 27 februari) werd het NK Indoor Atletiek gehouden in het Omnisportcentrum in Apeldoorn. Dit nationale kampioenschap verliep voor atleten van De Spartaan succesvol.

Andrea Bouma behaalde op de sterk bezette 400 meter, achter onder meer Femke Bol, een mooie vijfde plaats. In de serie had ze haar persoonlijk record aangescherpt naar 53.12 seconden. In de finale kwam ze hierbij weer dicht in de buurt en liep ze 53.30 seconden. In de serie van de 400 meter kwam op zaterdag ook nog Anne-Wil van Werkhoven in actie. Ze liep naar een stabiele tijd van 59.69 seconden.
Eerder op de zaterdag had Anne-Wil zich al laten zien bij het hink-stap-springen. Direct in haar eerste poging sprong ze naar een nieuw persoonlijk record van 11.61 meter, ruim 50 centimeter verder dan haar beste prestatie tot dan toe. Dit bleek goed genoeg voor een vijfde plaats. En ook bij het hink-stap-springen van de mannen kwam een lid van de Spartaan in actie. Jelle van der Zon sprong naar een zesde plaats met 12.89 meter.

NK Indoor Junioren
In het weekend hiervoor (19 en 20 februari) kwam de junioren van de Spartaan in actie tijdens hun NK Indoor Junioren. Op het hoogspringen bij de mannen onder de 18 jaar behaalde Vincent Franken een mooie zilveren medaille met een hoogte van 1.87 meter. Ryan Bootsma bereikte de derde plaats bij het hink-stap-springen bij de mannen onder 18 jaar met 12.39 meter. Ryan wist ook nog zesde te worden in de finale van de 60 meter sprint.
In de finale van de 400 meter meisjes onder de 18 jaar liep Mijlan Nieuwenhuisen met 59.33 seconden ook naar een zesde plaats. Andere goede prestaties kwamen nog op naam van Roxy Ramars op de 60 meter, 200 meter en het verspringen. Tessa de Wit behaalde een persoonlijk beste prestatie bij het kogelstoten, Roanna Geleijn wist zichzelf te verbeteren op de 400 meter en Jarique Hazel liep maar liefst bijna 40 seconden sneller dan ooit op zijn 3.000 meter, namelijk 9 minuten en 28 seconden.